Fullstendig værkaos på Østlandet. Ser du bilen?

Snøstorm, utforkjøringer og lange køer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Send oss dine vær- og trafikkbilder og videoer på 2400@db.no.

(Dagbladet): Snøstorm, lange køer og tilnærmet null sikt preger Østlandet søndag. Flere steder er det så dårlig sikt at en ikke kan se tjue meter fram.

- Det er veldig vanskelige kjøreforhold generelt over hele Sør-Norge nå. Jeg vil ikke komme med voldsomme råd, men det sier seg selv at det ikke hjelper at alle er ute og kjører på glatta, sier vakthavende meterolog ved StormGEO, Beate Tveita, til Dagbladet.

Meterologen forteller at værkaoset skyldes mild luft som kommer inn fra Sørvest-Norge.

- Det har kommet et lavtrykk inn over Sør-Norge - som lager et nedbørsområde som dekker hele Sør-Norge. Det dårlige været fortsetter østover.

- Glatte veier - Den milde luften gjør at det flere steder er nede i to, tre minusgrader - så med nedbøren som kommer inn lager vanskelige kjøreforhold og glatte veier, sier Tveita.

I videoen øverst i denne saken ser man hvor dårlig sikt det i dag er flere steder på Østlandet. En bil har landet i grøfta, og to biler kolliderte omlag fem kilometer syd for Elverum.

Tveita forteller at ruskeværet vil gi seg utover kvelden, og at det er «Söta bror» som nå vil få det dårlige været.

- Lavtrykket vil i kveld og i natt ligge over Sør-Sverige og Østersjøen. Det letter allerede i kveld, sier hun.

- Salta og brøyta veiene Vegtrafikksentralen Øst forteller at de har fått inn meldinger om «mindre hendelser».

- Blant annet fra noen som har snurra rundt med bilen. Det var også en bil som kjørte inn i autovernet i Asker, som skapte litt kø en stund, sier trafikkoperatør Mette Brunes.

Hun presiserer at ikke alle trafikkulykker blir meldt inn til Vegtrafikksentralen.

- Det har gått veldig greit. Det har slutta å snø, og vi har vært ute og salta og brøyta veiene. Det har kun blitt meldt inn små hendelser, Det er ikke alt som meldes inn til oss - men det er søndag og mindre trafikk, sier Brunes.

SER DU BILEN? Det er omtrent null sikt på Riksvei 3 mot Elverum søndag. Bilen foran kan skimtes, hvis du ser godt, omlag 30 meter foran. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
SER DU BILEN? Det er omtrent null sikt på Riksvei 3 mot Elverum søndag. Bilen foran kan skimtes, hvis du ser godt, omlag 30 meter foran. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer