Fullstendig værkaos på Vestlandet. Rema 1000-ansatt slått bevisstløs av lynet

Tordenvær og regn.

KAOS:
Kraftig regn og tette rør har ført til oversvømmelse og trafikkaos i Bjørgeveien i Bergen. Været har vært hardt på Vestlandet i dag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KAOS: Kraftig regn og tette rør har ført til oversvømmelse og trafikkaos i Bjørgeveien i Bergen. Været har vært hardt på Vestlandet i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding rett etter klokka 18 om lynnedslaget i en Rema-butikk på Manger, melder NRK.

- Det er en ansatt som har gått i bakken og har vært bevisstløs, og ambulanse er på vei til stedet. Lynet har slått ned i taket, og det ligger plater og takstein utenfor bygget, sier politiets operasjonsleder Bjarte Rebnord til NRK.

Helge Askeland, som bor like ved Rema 1000-butikken, sier det var et kraftig lynnedslag.

- Det hørtes ut som en kanon som gikk av, det var et forferdelig bråk, sier han.

Brann og stengte veier Flere veier er stengt i Bergens-området og lynnedslag startet også brann i et rekkehus.

Vegtrafikksentralen i Bergen fikk torsdag flere meldinger etter tordenvær og kraftige regnbyger.

- Det er mange køer og vanvittig med biler mange steder. Store mengder med vann har ført til store trafikkproblemer, sier vaktoperatør Idar Sangolt til Bergensavisen.

Ved 16-tiden fikk politiet melding om jordras på Krokeidevegen i Fana i Bergen. Store vannmengder, steiner og jord veltet ut i veibanen, melder NRK. Ingen personer kom til skade i raset.

- Veien vil bli stengt en stund fremover. Her må geologer sjekke stedet, sier vaktoperatør Jan Marøy ved Veitrafikksentralen.

- Aldri opplevd maken - Jeg har bodd her i 40 år, og aldri opplevd maken, sier Jan Krokeide til NRK. Han bor i Korsnesvegen på Krokeide, et av områdene som er rammet av store nedbørsmengder.

Også fylkesvei 557 er stengt fra Sandeide på Bjørgeveien på grunn av at begge felt er oversvømt. Også riksvei 555 er stengt ved Lyngbø på grunn av mye vann i området, skriver Bergens Tidende.

- Det er generelt mye vann i veibanen. Folk må være forsiktige når de kjører, sier trafikkoperatør Idar Sangholdt.

Evakuert Med uværet fulgte mye lyn og torden. Blant annet satte et lynnedslag fyr på et rekkehus på Sandsli, og det var åpne flammer, ifølge brannvesenet.

Alle i rekkehuset ble evakuert, og brannvesenet vet hvem som befant seg i bygget, skriver Bergens Tidende. Ifølge Bergensavisen ble to personer, deriblant et lite barn tatt hånd om av helsepersonell.

Barnet skal ha pådratt seg noen mindre skader av røyk og pulver. Brannen ble meldt slukket 16.54.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram