Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig veikaos i Finnmark. Nå må du innom Finland for å komme deg fram

Snø, is og kraftig vind skaper store problemer i Nord-Norge.

OMKJØRING: Den blå linja indikerer omkjøringen mellom Tromsø og Alta nå som E6 langs Langfjorden er stengt på grunn av snøras. Skjermdump: Google Maps
OMKJØRING: Den blå linja indikerer omkjøringen mellom Tromsø og Alta nå som E6 langs Langfjorden er stengt på grunn av snøras. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder at 22 veier er nå stengt i Finnmark. E6 er stengt langs Langfjorden sør for Alta på grunn av snøras.

Det betyr at bilister som skal mellom Troms og Finnmark må kjøre via Finland. Omkjøringa er over 20 mil lenger enn den vanlige ruta på E6.

Snø, is og kraftig vind fører til veikaos i Finnmark.

- Vi har for det meste stengt alt. Det er et veldig kaos. Snømengder, vind og fokkskavler gjør at vi ikke klarer å opprettholde standarden. Derfor må vi nesten bare stenge. På Østlandet har du som regel omkjøringsveier, men i Finnamrk er det ikke så mange alternativer, sier trafikkoperatør ved Statens Vegvesens sentral i Nord-Norge, Torunn Thorvaldsen til Dagbladet.

Det blir først tatt en vurdering om E6 langs Langfjorden kan bli åpnet rundt klokka 12.00 i dag.

Avisa iFinnmark skriver at flere mindre og større snøras har ført til veistegninger. En bil ble i dag tatt av snøras på fylkesvei 882 ved Fruvika, like utenfor Øksfjord. Sjåføren kom seg ut av bilen.

Dagbladets foreløpige opptelling viser minst 24 stengte veistrekninger i Finnmark i dag. Det gjelder både fergesamband og vinterstengte veier.

De viktigste veiene:

E6 på strekningen Nordkjosbotn til Alta er stengt på grun  av snøras. Det gjøres en ny vurdering klokka 12, melder vegvesenet.

E6 ved Sennalandet er stengt på grunn uvær.

Ellers meldes det om snø- og isdekke med fare for glatte partier, ifølge vegvesenet
Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media