Fullt asylkaos: Jonas ber Erna rydde opp

Det er full forvirring på Stortinget etter at Frp i går sa nei til forhandlinger om et bredt asylforlik.

MÅ RYDDE OPP: Ap-leder Jonas Gahr Støre ber statsminister Erna Solberg (H) om å oppklare om regjeringen ønsker et bredt forlik om asylpolitikken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ RYDDE OPP: Ap-leder Jonas Gahr Støre ber statsminister Erna Solberg (H) om å oppklare om regjeringen ønsker et bredt forlik om asylpolitikken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Erna Solberg maner til dugnad og bred politisk enighet om tiltak for å håndtere asylstrømmen, mens Frp og Siv Jensen skaper usikkerhet om hele regjeringen står bak. Det er uheldig, vi taper tid i møte med en økende tilstrømning der det er nødvendig med handling og klare signaler. Statsministeren bør raskt avklare hva som er regjeringens holdning, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. 

I spontanspørretimen i Stortinget i går formiddag sa statsminister Erna Solberg at det vil være ønskelig med et bredt forlik om asylpolitikken. Hun understreket at det haster med innstramming.

Ikke bredt forlik Men etter Frp's gruppemøte i går ettermiddag ble det klart at Frp ikke er interessert i å søke brede forlik på Stortinget om flyktning- og asylpolitikken. Nå vil Frp kjøre hardt, sette seg ned med regjeringspartner Høyre og konkretisere innstrammingstiltak. Så får de partiene som vil, støtte.

Frp ønsker åpenbart ingen gjentakelse av situasjonen før sommeren, da Høyre inngikk et bredt flyktningeforlik i Stortinget, som Frp bare måtte administrere.

- Vi kan ikke i ukesvis snakke om hvem som skal snakke sammen, vi må nå snakke substans. Grunnlaget må være innstramming, sier en Frp-kilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer