Fullt Grønland-kaos: - Forferdelig amatørmessig

Plutselig lekket Det hvite hus at USA ønsker å kjøpe Grønland. Siden har Trump snudd verden på hodet.

MISFORNØYD: Donald Trump er misfornøyd med den danske statsministerens uttalelser. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag: Wall Street Journal kom med nyheten om at USAs president Donald Trump har ytret interesse for å kjøpe verdens største øy, Grønland. Avisa siterer anonyme kilder i Trumps administrasjon, som forteller at presidenten har snakket om temaet, men at de ikke er sikre på om han er seriøs.

Søndag: Donald Trump kommenterer saken selv for første gang da han var på vei tilbake fra New Jersey. Han bekrefter at han er interessert, og at Grønland kan være et strategisk kjøp for USA.

Før det hadde hans nærmeste økonomiske rådgiver Larry Kudlow uttalt det samme til Fox News. De omtalte Grønland som interessant strategisk og på grunn av deres rike naturressurser. Danmarks statsminister Mette Frederiksen, som da var på besøk på Grønland, svarte at hun ikke håpet forslaget var seriøst:

- Fiffig påfunn

- Grønland er ikke til salgs. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håper at dette ikke er noe som er alvorlig ment, sier Frederiksen til den grønlandske avisa Sermitslaq.

Det komplette kaos var i gang, og verden har sperret opp øynene over påfunnet. Mette Frederiksen har sittet som statsminister i under to måneder, men fått en brutal start med Trumps vrede over seg. I natt annonserte han at han avlyser sitt planlagte besøk til Danmark 2. og 3. september, altså om halvannen uke. Han mente Frederiksens kommentar var «nasty» og at man ikke snakker til USA på den måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer