Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullt innsyn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Helt siden han fikk håndfaste bevis for at hans telefon ble avlyttet i 1979, har Peder Martin Lysestøl kjempet mot myndighetene. Først under høringene om Lund-kommisjonen kom bekreftelsen. Nå har Lysestøl fått samme beskjed fra Justisdepartementet, som også vil gi ham begrenset innsyn i hans mappe hos Overvåkingspolitiet.
  • En enstemmig stortingskomité mente at Lysestøls sak var spesiell. Da vil det også være rimelig at han får fullt innsyn i sin sak. Stortingsflertallet ønsket jo at alle som mener de har vært ulovlig overvåket, skal få begrenset innsyn. Det er mulig at politiet hadde sine grunner til overvåkingen av ham i 70-åra. Lysestøl var aktiv i ml-bevegelsen og Palestina-arbeidet. Men det er ingen rimelighet i at han så lenge etterpå ikke skal få fullt kjennskap til det som har skjedd. Det ville være en naturlig konsekvens av Lund-kommisjonens innstilling og Stortingets behandling av den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!