Togstans på Ål stasjon:

Fullt kaos: - Barn blir klemt mot bussen og gråter

Togstans på Bergensbanen rammet 400 mennesker lørdag ettermiddag - men kaos brøt først ut da transporten endelig kom.

KAOS: Det var kaotiske tilstander på Ål stasjon da toget kom for å hente passasjerer som hadde ventet flere timer på transport. Foto: Privat
KAOS: Det var kaotiske tilstander på Ål stasjon da toget kom for å hente passasjerer som hadde ventet flere timer på transport. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ettermiddag fikk de 400 reisende med Bergensbanen en uhyggelig beskjed. Toget, som var på vei fra Oslo til Bergen, hadde store problemer.

- Da vi kom til Ål fikk vi beskjed om at toget ikke går videre. Siden da har det vært kaos.

Det sier Frankie Grosvold (56) som var stranda på Ål stasjon i Hallingdal fra klokka 16.30 lørdag. Han og kona med tre barn samt mormor hadde satt seg på Bergensbanen fra Oslo for å nyte en byferie i Bergen.

Men familien fra Arendal merket raskt at det kunne ta lengre tid enn planlagt.

- Lokomotivet begynte å få problemer tidlig. Vi har stoppet et par ganger underveis, og strømmen gikk i et par vogner, sier han til Dagbladet.P

Grosvold forteller at folk rundt var sultne, varme og desperate på å komme seg videre. Det var flere hundre mennesker som ventet på stasjonen i den brennende varmen.

- Folk er frustrerte

Han forteller at noen busser hadde kommet for å plukke opp familier og andre reisende i 18.30-tida, og at flere taxier hadde kommet for å plukke opp spesielt barnefamilier.

- Men det mangler barneseter, sier 56-åringen og legger til at passasjerene igjen måtte vente lenger på at barnesetene skulle komme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer