Fullt kaos i Gøteborg etter væpnet ran og bombealarm

Tente på biler og plasserte ut bombelignende gjenstander etter væpnet ran av postterminal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svensk politi har sperret av store områder i Gøteborg sentrum etter et svært dramatisk ran av hovedpostterminalen i Kruthusgatan som startet i 01.30-tida i natt. Ranerne er på frifot.

Minst fem bombelignende gjenstander ble utplassert i nærheten av politihuset av ranerne, flere biler er satt i brann og gater er overstrødd med spanske ryttere (spikerhindringer) i det som åpenbart var et svært nøye planlagt anslag.

En antatt bombe i Färgaregatan, like ved politihuset, så ifølge Aftonbladet.se ut til å være tidsinnstilt på klokka 05.15, men det skal ikke ha gått av noen sprengladninger så langt. I forkant av tidsfristen begynte poltiet å evakuere rundt 150 personer som bor like ved en eller flere av gjenstandene.

«Bombekoffert» uskadeliggjort

En koffert som var utplassert i Follkungargatan har ordet "BOMB" skrevet med spraylakk på utsiden, og et stort område rundt den er nå avsperret.

P olitiet har nå skutt i filler kofferten som viste seg å være ufarlig.

Lammet politiet

Politiet har ifølge Expressen.se innkalt alle tilgjengelige mannskaper, men har så langt vært nødt til å konsentrere seg om kaoset rundt bombetruslene og er vingeklippet i jakten på ransmennene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer