Fullt kaos i retten

I to timer har lagmannsretten forsøkt å behandle Per Orderuds ønske om å kvitte seg med Harald Stabell. Da dommeren avslo hans krav, prøvde Per seg på en ny variant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det tok lagmannsretten nær tre timer å avvise samtlige av Per Orderuds forsøk på å skåne kona og kvitte seg med Harald Stabell som forsvarer.

Han har gjentatte ganger sagt at han ikke har tillit til sin ene forsvarer Harald Stabell. I tillegg har han krevd at Cato Schiøtz skal avgi en garanti om at han ikke skal prosedere subsidiært. I kortversjon betyr det at Per ikke vil at forsvarerne hans skal åpne for at Per visste om drapsplanleggingen men at han ikke trodde det ville bli gjennomført.

Etter utallige runder avslo lagmannsretten samtlige av Pers krav nå i formiddag.

Desperat

Per Orderud fremstår som en desperat mann som på alle måter vil skåne Veronica. Etter at førstelagmann Odd Jarl Pedersen blankt hadde avslått alle Pers krav om å bytte forsvarere, brøt Veronicas forsvarer Frode Sulland inn, og spurte om han kunne få stille Per et spørsmål.

- Er du sikker på at du vil bryte inn i denne situasjonen, undret Pedersen.

Sulland fikk fram at Per nå vil fortsette med Cato Schiøtz alene, selv om han ikke vil gi noen garanti om å droppe subsidiær prosedyre. Altså at Schiøtz kan gjøre som han selv finner best, bare Harald Stabell blir fjernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer