Fullt kaos på E18

Flere ulykker, der en bil blant annet sto i brann, skapte store problemer i trafikken på E18 søndag ettermiddag.

I BRANN: En bil står i brann ved Løkentunnelen på E18. Foto: Lars Gulbrandsen/Dagbladet
I BRANN: En bil står i brann ved Løkentunnelen på E18. Foto: Lars Gulbrandsen/DagbladetVis mer

Dagbladet meldte tidligere søndag om kø og store forsinkelser på E18 i Telemark. Mange er på vei hjem fra hytta etter langhelga, og det fører til lange køer og store forsinkelser. Dette har også fortsatt utover ettermiddagen.

Politiet i Sør-Øst oppfordrer reisende på strekningen til å ta alternative ruter til Oslo. Dagbladets reporter på stedet melder om stor kødannelse og tilnærmet kaos på E18.

Klokka 16.19 fikk nødetatene melding om to biler som kjørte inni hverandre på E18 ved Løkentunellen nord for Holmestrand i nordgående retning.

Her er også brannvesenet på plass og slukker en brann som har oppstått i det ene kjøretøyet. Operasjonsleder André Kråkenes opplyser at en bilist trolig har stukket fra åstedet.

- Brannvesenet har kontroll på brannen, og det er ikke meldt om alvorlige personskader, opplyser Kråkenes til Dagbladet.

Han sier at det så smått er bevegelse i køen klokka 16.55 og at ett kjørefelt er åpnet, men at trafikanter må regne med at det er kø på strekningen. Av alternative kjøreruter til Oslo, er det anbefalt å kjøre om Holmestrand.

I tillegg kom nødetatene over enda et uhell på vei til Løkentunnelen, i Islandskrysset. Her var fire kjøretøy involvert, og personene ses til av ambulanse på stedet.

Det er ikke meldt om personskade.

Klokka 16.55 fikk Sør-Øst politidistrikt melding om enda en ulykke, denne gangen på Falkumbrua i Grenland. En motorsyklist skal ha sklidd på brua og truffet en møtende bil i front. Motorsyklisten er kjørt til legevakta.

Klokka 18.30 meldte politiet om en ny ulykke på E16, denne gangen ved Styggdalen og Hvervenkastet. En bil ble påkjørt bakfra, og en person er sendt til sykehus, opplyser politiet.

Dagbladet kommer med mer.