Fullt kaos på E6 i Østfold

Vogntog braste inn i campingvogn mellom Rygge og Råde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Begge felt sørover er åpnet, og traileren er flyttet fra ulykkesstedet. Vi håper å åpne nordgående kjøreretning også snart, sier operasjonsleder Antonsen i Østfold politidistrikt.

Europaveien har vært stengt mellom Rygge flyplass i nord og Råde i sør i nærmere seks timer.

_|Du kan tenke deg selv hvordan det ser ut når en svært trafikkert E6 er stengt en fredag ettermiddag i ferien, sier Antonsen.


Togtrøbbel
Samtidig var Østfoldbanen stengt mellom Ås og Vestby, og den åpnet igjen først klokka 17.20 etter over fire timer. Dette skyldtes signalfeil.

- Vi hadde vansker med å skaffe nok busser, og problemene på E6 gjorde det ikke lett. Dermed ble det store forsinkelser, sier vakthavende informasjonssjef i NSB, Kjetil Bragstad.

Kaos

På E6 var det fullt kaos i formiddag.

- Det ser helt jævlig ut. Det er i retning syd trykket er størst, sa operasjonsleder Arne Otterstad i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no i formiddag.

Ulykken skjedde i formiddag ved 11-tida da en NorCargo-trailer med henger og en varebil med campingvogn kolliderte. Det er ikke meldt om personskader.

- Det kan se ut som om traileren har fått sleng på hengeren, lagt seg ut og dermed truffet bil og campingvogn. Det er store materielle skader, men heldigvis ingen personskader, sier Antonsen. 

Opprydding

Politiet har jobbet på spreng med oppryddingsarbeidet i flere timer, og kunne endelig åpne veien igjen rundt klokka 17.

Trafikken har vært omdirigert til riksvei 118, men også der har det vært lange køer på grunn av helge- og ferieutfarten.

På omkjøringen over Våler - Skibtvedt - Sarpsborg hadde ikke køen flyttet seg på over en time tidligere i dag.

Togtrafikken i Østfold er fortsatt noe forsinket, men nå går altså både tog og trafikk i området.