Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullt kaos på Gardermoen

Flere tusen fortvilte reisende står nå i avgangshallen på Gardermoen uten svar på når - eller om - de kommer seg av gårde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Opptil 40 000 reisende og 620 flyavganger- og ankomster rammes i øyeblikket av flygeledernes spontane aksjon. I ankomsthallen venter like mange tusen på sine kjære, som skulle ha landet på flyplassen i løpet av formiddagen.

Disse flyene lander ikke på Østlandet før flygelederne er tilbake på jobb.

- Vi kom hit klokka 10.45. Meldingen om at alle fly var innstilt kom i det vi rusla inn døra. Det passer veldig dårlig, sier Trond Egil Gjelsvik-Bakke, som sammen med kona og stesønnen Kristian Alexander skulle til Stavanger i dag.

Ingen medfølelse

- Jeg har fått med meg at dette er flygeledernes protest over at de skal flyttes til Sola. Vi er faktisk på flyttefot til Stavanger selv, og skulle på et møte i banken for å kunne starte husjakten. Derfor har jeg ikke særlig medfølelse med flygelederne i dag. Dette passet i grunnen svært dårlig, sier han til Dagbladet.no.

- Nå har kona mi stilt seg i køen for å se om vi får refundert billettene. Hvis det går, kjører vi hjem til Son, sier han.

Komplette kaos

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen har hatt hendene fulle i dag. Med kaos både i avgangs- og ankomsthallen har han og resten av flyplasstaben sitt fulle hyre med å ta seg av passasjerer fra inn- og utland som fortviler over situasjonen.

- Dette er ille, både for flyselskapene, passasjerene, og oss, sier han til Dagbladet.no.

Alle innsjekkingsskrankene er stengt inntil videre. Det finnes ingen ledige benker eller stoler. Folk står i øyeblikket som sild i tønne på Norges hovedflyplass.

- Det eneste rådet jeg har er at folk tar kontakt med sitt flyselskap. Det er svært lite vi kan gjøre, sier Kobro oppgitt.

KAOS: Trond Egil Gjelsvik-Bakke, skulle til Stavanger sammen med som kona og stesønnen Kristian Alexander skulle til Stavanger i dag.
HEKTISK: Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn har en hektisk dag på jobb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media