Fullt kaos på Sørlandet: - Hold dere hjemme hvis dere ikke må ut

Stenger flere veier på grunn av massivt regnvær.

STYRTREGN: Styrtregn på sør- og østlandet fører til store problemer. På Grim i Kristiansand har både gående og kjørende problemer, og noen har til og med tatt årene fatt for å komme seg fram. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips om uværet der du er? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400.

Vegtrafikksentralen har besluttet å stenge E18 i vestgående retning ved Oddernestunnelen og Baneheitunnelen. Det skriver politiet i Agder på Twitter. Årsaken er at de kraftige regnbygene som har vært meldt, nå har ankommet Sørlandet og Kristiansand for fullt.

Klokka 17.30 meldes det at også Vågsbygdporten tunnel på fylkesveg 456 i Kristiansand er stengt på grunn av flom. Det samme gjelder riksvei 9 ved Krossen. Også fylkesvei 42 ved Sveindal og E39 vest for Kristiansand er preget av oversvømmelser.

Det varslede styrtregnet som har truffet Sørlandet og har retning mot Østlandet ble i formiddag oppjustert fra gult til oransje farenivå. Det skjedde etter at helt ferske prognoser tydet på at det kommer enda mer regn enn meteorologene først trodde.

Politiet oppfordrer alle i sør om å ta en ekstra sjekk rundt huset før de legger seg i kveld, for å forsikre om at ikke kjeller oversvømmes eller at det oppstår andre skader som følge av nedbøren.

- Hold dere hjemme

- Vi får veldig mange henvendelser på grunn av været nå. Vi oppfordrer folk som ikke må ut om å holde seg hjemme, sier operasjonsleder hos politiet i Agder, Linn Andresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer