Fullt kaos på VM-banen

Folk kommer seg ikke opp til Holmenkollen.

KØ: Mange folk er blitt forsinket på vei opp til Holmenkollen. Her fra Majorstuen t-banestasjon. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KØ: Mange folk er blitt forsinket på vei opp til Holmenkollen. Her fra Majorstuen t-banestasjon. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er stor kø på flere T-banestasjoner i morgentimene. Stasjonene ved Majorstuen, Nasjonaltheatret og Helsfyr er så fulle av VM-publikum at mange ikke kommer seg på toget opp til Holmenkollen.

Send oss dine kaosbilder til 2400@db.no eller send oss en MMS til 2400!

Flere tusen publikummere har måttet vente i over én time. Mange som hadde billetter til kombinerthopprennet klokken 10.00 står fortsatt på perrongen og venter på et ledig tog.

KAOS: Køen strekker seg over hele perrongen på Majorstua t-banestasjon. Foto: Leserbilde
KAOS: Køen strekker seg over hele perrongen på Majorstua t-banestasjon. Foto: Leserbilde Vis mer

- Det virker som om veldig mange folk har fulgt vår oppfordring om å være ekstra tidlig ute, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til Dagbladet.

- Men banen går som planlagt. Folk må bare være tolmodige, sier hun.

Rett før klokken halv ti opplyser Ruter at det er satt inn ti busser for å ta folk opp til Holmenkollen fra Majorstuen.

TRENGSEL: Majorstuen er en av stasjonene der mange ikke kommer seg på banen opp til Holmenkollen. Foto: Marie Simonsen
TRENGSEL: Majorstuen er en av stasjonene der mange ikke kommer seg på banen opp til Holmenkollen. Foto: Marie Simonsen Vis mer

- Situasjonen skal være under kontroll nå, sier Isberg i Ruter til Dagbladet.

- Tilbyr dere noen form for kompensasjon til dem som ikke rekker hopprennet?

- I utgangspunktet er det reisegarantien som gjelder, men nå er det jo ikke mulig å komme seg opp dit i private kjøretøy, sier Isberg.

DÅRLIG KAPASITET: Flere tusen VM-publikummere ble stående og vente på å få slippe inn på en t-bane opp til Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
DÅRLIG KAPASITET: Flere tusen VM-publikummere ble stående og vente på å få slippe inn på en t-bane opp til Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer

- Til arrangementer som starter tidlig må man være ute i skikkelig god tid. Et par timer om man vil være sikker. Meg bekjent startet ikke disse problemene før kvart over ni-halv ti. Hvis man kommer på stasjonen så kort tid før rennet risikerer man å bli sen.