Fullt klar over at det gjenstår mye

- Er spørsmålet om jeg ønsker like rettigheter for kvinner og menn, er svaret selvsagt et ubetinget ja, skriver Märtha i en pressemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Prinsesse Märtha Louise har sendt en pressemelding til Dagbladet.no via sin talsperson, Jan Sollesnes, hvor hun svarer på mye av kritikken som har kommet mot henne.

Dette skriver hun:  

«Viser til spørsmål om feminist. Når jeg velger ikke å bruke et slikt begrep om meg selv, er det fordi ulike mennesker legger ulike ting i begrepet. Men er spørsmålet om jeg ønsker like rettigheter for kvinner og menn, er svaret selvsagt et ubetinget ja.

Ang. likelønn: formelt sett har vi lovfestet rett til lik lønn for likt arbeid i Norge (Likestillingsloven § 5) og det var det jeg mente med mitt svar. Jeg er fullt klar over at det fremdeles gjenstår mye før vi er i mål på dette området.»

Tidligere i dag sa likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) til Dagbladet.no at norske myndigheter jobber ut i fra en annen virkelighet enn prinsesse Märtha.

- Norge har hatt en negativ utvikling når det gjelder likelønn. Kvinner har 15 prosent mindre lønn enn menn har. Dette er diskriminerende og ikke rettferdig, sier Bekkemellem til Dagbladet.no.

Samtidig fikk prinsessen støtte fra professor Geir Høgsnes ved Universitet i Oslo. Han mener at det er lik lønn for likt arbeid i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer