Fullt klar over at det gjenstår mye

- Er spørsmålet om jeg ønsker like rettigheter for kvinner og menn, er svaret selvsagt et ubetinget ja, skriver Märtha i en pressemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Prinsesse Märtha Louise har sendt en pressemelding til Dagbladet.no via sin talsperson, Jan Sollesnes, hvor hun svarer på mye av kritikken som har kommet mot henne.

Dette skriver hun:  

«Viser til spørsmål om feminist. Når jeg velger ikke å bruke et slikt begrep om meg selv, er det fordi ulike mennesker legger ulike ting i begrepet. Men er spørsmålet om jeg ønsker like rettigheter for kvinner og menn, er svaret selvsagt et ubetinget ja.

Ang. likelønn: formelt sett har vi lovfestet rett til lik lønn for likt arbeid i Norge (Likestillingsloven § 5) og det var det jeg mente med mitt svar. Jeg er fullt klar over at det fremdeles gjenstår mye før vi er i mål på dette området.»

Tidligere i dag sa likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) til Dagbladet.no at norske myndigheter jobber ut i fra en annen virkelighet enn prinsesse Märtha.

- Norge har hatt en negativ utvikling når det gjelder likelønn. Kvinner har 15 prosent mindre lønn enn menn har. Dette er diskriminerende og ikke rettferdig, sier Bekkemellem til Dagbladet.no.

Samtidig fikk prinsessen støtte fra professor Geir Høgsnes ved Universitet i Oslo. Han mener at det er lik lønn for likt arbeid i Norge.

Det var i Aftonbladet at prinsessen uttalte at norske kvinner er likestilt og tjener like mye som menn.

Fullt klar over at det gjenstår mye

Les også Dagbladet.nos intervju med Lene Alexandra om Märthas utspill: «- Selv jeg har fått med meg at menn tjener bedre.»

Fullt klar over at det gjenstår mye