- Fullt mulig å komme levende ut av en anakonda

Tror norsk slangeekspert. - Nonsens, ikke mulig, svarer amerikansk ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Slangeeksperter på hver sin side av Atlanteren er uenige om det er mulig for et menneske å overleve i magen på en anakonda - verdens største slange.

Discovery Channel hevder - eller iallefall mer enn antyder - at forfatter og filmskaper Paul Rosolie har klart det i en videosnutt som har gått kloden rundt de siste dagene.

- Nonsens, ikke mulig, sier herpetolog Frank Indiviglio til Business Insider og utdyper på Twitter: «Discovery har trynet skikkelig de siste årene, mer nonsens».

Indiviglio har jobbet med slanger i mer enn 20 år ved Bronx Zoo i New York. Nå er han forfatter og frittstående slangekonsulent for flere.

Akvariet-sjef: - Mulig
Men en kar som har greie på slanger her på berget, direktør Kees Ekeli ved Akvariet i Bergen, tror bestemt det er mulig under noen viktige forutsetninger.

Den såkalte Anakondamannen iførte seg en drakt og oksygenflasker, og gjorde seg attraktiv for anakondaen ved å smøre seg inn med griseblod.

- God plass
Akvariedirektøren i Bergen, som understreker at han ikke har sett videoklippet eller kjenner til Discovery's nye serie «Eaten Alive», sier at det minste problemet er å få plass for en voksen mann i magen på en anakonda.

- Anakondaen sluker både vannbøfler og antiloper hele. Den huker av kjeven når den svelger og har en elastisk hud som strekker seg voldsomt for å få plass til mat.

- Den har ikke gift, og det må være helt avgjørende for en mann å ha med seg oksygen og en tett drakt som ikke blir påvirket av magesyre. Men jeg tror ikke en mann kommer levende ut igjen uten at slangen blir drept, sier Kees Ekeli til Dagbladet.

- Som mannen i hvalbuken
Og legger til at han synes det høres ut som en Moby Dick-historie, som mannen i hvalbuken.

Når en anakonda har slukt for eksempel en antilope, ligger den rolig i to uker til siste rest av byttet er oppløst av syre og matfatet er tomt.

 VERDENS TYNGSTE:  Anakondaen er verdens tyngste slange, den største registrert hittil veide omlag 450 kilo. Her bæres anakondaen som ble brukt i stuntet som vises på Discovery Channel 7. desember. Foto: Discovery Channel.
VERDENS TYNGSTE: Anakondaen er verdens tyngste slange, den største registrert hittil veide omlag 450 kilo. Her bæres anakondaen som ble brukt i stuntet som vises på Discovery Channel 7. desember. Foto: Discovery Channel. Vis mer

Business Insider har spurt Discovery Channel om virkelig hele mannen blir slukt og kommer ut igjen. Videoen slutter der filmskaperen stikker fingeren i kjeften på anakondaen.

Det vil ikke tv-kanalen svare på før den nye serien har hatt premiere.

Og 7. desember kommer svaret: «Eaten Alive» eller slukt rått av andre medier.

Den amerikanske slangeeksperten synes de fantasifulle haidokumentarene til Discovery Channel gir en pekepinn på Anakondamannens opplevelser i Amazonas' regnskog.

 BESKYTTET:  Denne spesialutviklede drakten skulle beskytte Paul Rosolie i møte med den fryktede anakondaslangen. Foto: Discovery Channel.
BESKYTTET: Denne spesialutviklede drakten skulle beskytte Paul Rosolie i møte med den fryktede anakondaslangen. Foto: Discovery Channel. Vis mer