Fullt nederlag for politidirektoratet

Men ingen vil kommentere hijab-helomvendingen.

NEDERLAG: I dag la justisminister Knut Storberget hijab-debatten død - etter to ukers voldsom debatt. Politidirektør Ingelin Killengreen er i begravelsen til Willy Haugli i dag, og ingen i direktoratet ville kommentere saken. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NEDERLAG: I dag la justisminister Knut Storberget hijab-debatten død - etter to ukers voldsom debatt. Politidirektør Ingelin Killengreen er i begravelsen til Willy Haugli i dag, og ingen i direktoratet ville kommentere saken. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 4. februar ble det lagt ut et notat på regjeringens hjemmesider om at justisdepartementet sa ja til bruk av hijab i politiet. Forslaget kom i utgangspunktet fra Politidirektoratet.

I dag gjorde Knut Storberget full retrett og la hele hijab-debatten død.

Politidirektør Ingelin Killengreen er i dag i begravelsen til tidligere politidirektør Willy Haugli i Tromsø, og er ikke tilgjengelig for kommentarer.

- I lys av pressekonferansen med justisministeren i dag henviser vi spørsmål i denne saken videre til justisdepartementet, svarer pressekontakt Stig Brusegard i Politidirektoratet.

- Men denne saken kom jo fra Politidirektoratet i utgangspunktet, er det ikke da naturlig at dere kommenterer den?

- Akkurat nå har vi ingen kommentar, sier Brusegard.

Justisminister Knut Storberget innrømmet på pressekonferansen i dag at han ikke visste at det mye omtalte notatet som ble offentliggjort på regjeringens hjemmesider fjerde februar. Her framgikk det at departementet gikk inn for å tillate hijab i politiet.

Da hadde politidirektoratet allerede sagt ja.

- Jeg ønsket en lenger prosess rundt dette, sier Storberget, og innrømmer at han ikke hadde tatt stilling til saken da offentliggjøringen kom.

Med dette bekrefter han indirekte at han ikke var klar over at notatet ble offentliggjort. Flere kilder har hevdet at statssekretær Astrid Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik kuppet avgjørelsen.

Storberget er likevel soleklar på at det er hans ansvar.

- Det er en person som har ansvar for vedtok, for hva som gjøres og hva som iverksettes i justisdepartementet, og det er justisdepartementet. Jeg tar det hele og fulle ansvar for det som har skjedd, sier Storberget.

Han vurderte heller ikke å sparke noen av sine nærmeste rådgivere.

- Overhodet ikke, sier Storberget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer