Fullt snøkaos for SAS

Flypassasjerer som skal til og fra Norge over Kastrup lufthavn i København, blir rammet av snøkaos i Danmark i dag. På Gardermoen er det nå opptil tre timer ventetid, og køene har begynt å bli lange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS transporterer flest passasjerer mellom Norge og Danmark, og har store problemer med å få trafikken til å flyte slik den skal. Normalt er det 60 avganger og landinger i timen på Kastrup, men det er nå sterkt redusert trafikk. I formiddag kunne totalt 15 avganger og landinger gjennomføres på Danmarks største flyplass. SAS frykter at Kastrup også kan bli stengt i kortere perioder utover ettermiddagen.

Transitthavn

Snøværet rammer ikke bare passasjerer som skal til København, men også videre ut i verden. Årsaken er at Kastrup er transitthavn for hele SAS-systemet.

- De som skal ut og reise må enten ta kontakt med reisebyrået sitt eller SAS direkte på telefon 810 03 300. Da kan vi booke om passasjerer, enten via andre byer i Europa eller direkte, sier informasjonskonsulent i SAS, Trine Løvberg til Dagbladet.no.

Lange køer

Hun anbefaler passasjerer å ringe før de møter opp på flyplassen. På Gardermoen er det opp til tre timer ventetid, og køene har begynt å bli lange.

SAS har flere avganger mellom de to nordiske hovedstedene i timen. Fly går direkte fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.