Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullt togkaos på Østlandet

Feil i flere kabler har satt togtrafikken ut av spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): All togtrafikk mellom Oslo S og Lysaker stasjon står som følge av jordingsfeil i flere kabler ved Skøyen i Oslo.

Jernbaneverket opplyser at feilen neppe er rettet før midnatt, og i mellomtiden rammes rundt 55 000 passasjerer i flere fylker.

Feilen oppsto ved 11-tiden i dag på Skøyen stasjon, en av de mest trafikkerte togstrekningene i landet. Passasjerer over store deler av Østlandet rammes.

Usikkert

Mange frustrerte passasjerer på Oslo S lurte i ettermiddag på hvordan de skulle komme seg avgårde.

-Dette er stressende og litt irriterende, sier Maria Ulland til Dagbladet.no.

-Hva skal du gjøre nå?

- Jeg vet ikke ennå, svarer hun før hun andpusten må ta telefonen.

STÅR STILLE: Det er togstans mellom Oslo S og Lysaker. NSB har satt inn alternativ transport på ruta. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX
STÅR STILLE: Det er togstans mellom Oslo S og Lysaker. NSB har satt inn alternativ transport på ruta. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Rammer flypassasjerer

Reisende som kommer vest fra og skal til Gardermoen med Flytoget gjennom Oslo rammes av togkaoset. De må belage seg på busstransport mellom stasjonene Asker, Sandvika, Lysaker og Skøyen. Toget som kjører vestkorridoren kjører frem til Nationalteateret stasjon, men skal du videre må du hoppe av på Oslo S og ta buss den siste strekningen.

- Vi har noen tusen kunder som rammes nå i ettermiddag og ut dagen. Vi har satt opp busser. Ansatte på stasjonene informerer om alternative transportmåter, sier teknisk direktør Frode Mo i Flytoget til Dagbladet.no.

De som skal til Gardermoen fra noen av stasjonene vest for Oslo oppfordres til å møte litt tidligere, slik at de er sikre på å rekke flyet sitt. De som skal reise fra Oslo S forholder seg til den ordinære rutetabellen.

Trøbbel for regiontog
Regiontogene mellom Oslo, Kristiansand og Stavanger er innstilt. Bergensbanen går, men noe amputert.

- Bergensbanen blir ledet inn på Gjøvikbanen ved Roa, hvor det vanligvis går godstransport, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Det betyr at passasjerer som skal på mellom Oslo S og Hønefoss må ta buss før de får satt seg på toget.

Også avganger mellom Skien, Larvik og Lillehammer er rammet. Her kjøres det buss på strekningen mellom Oslo S og Drammen.

Flest pendlere rammes

Mest trøbbel blir det likevel for de som skal ta lokaltog hjem.

- Det er vanskelig å si hvor mange dette gjelder, men beregninger viser at et sted mellom 30 000 og 50 000 vil reise med oss på en vanlig hverdag fra dette tidspunktet og ut dagen, sier Lundeby.

Det foretas endringer hele tiden, men NSB har opprettet en nettside som forteller hvordan man skal komme seg frem når lokaltogene er rammet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media