Sykehjemsbeboer coronasmittet:

Fullvaksinert for en måned siden

En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo er coronasmittet til tross for å ha fått andre dose av vaksinen for flere uker siden.

SMITTE: Etter uker uten smitte på Oslos sykehjem, ble en beboer på Ellingsrudhjemmet bekreftet smittet mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SMITTE: Etter uker uten smitte på Oslos sykehjem, ble en beboer på Ellingsrudhjemmet bekreftet smittet mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smitten ble oppdaget etter at prøve nummer to av en fullvaksinert beboer var positiv. En tidligere prøve hadde gitt negativt svar, ifølge NRK, som først omtalte saken.

Kommunikasjonsrådgiver Tone Spieler i Sykehjemsetaten i Oslo kommune sier til Dagbladet at beboeren fikk andre dose av coronavaksinen 25. januar, og dermed har vært å regne som fullvaksinert i flere uker.

- Personen er ikke syk, føler seg ikke dårlig og har sovet godt i natt, sier Spieler.

Oppdaget tilfeldig

Hun forteller at det ble oppdaget coronasmitte ved sykehjemmet 18. februar. Rutinen tilsier da at alle nærkontakter skal testes.

- Og da ble det oppdaget på den ene prøven i går, at en beboer er smittet. Vi tester videre utover denne uka hver tredje dag.

Ifølge Spieler er dette første gang det er oppdaget smitte hos en fullvaksinert beboer i Sykehjemsetaten i Oslo.

- Vi vil jo fortsette å teste og se utviklingen, men dette er første tilfelle, så får vi se hva vi gjør videre.

Også to ansatte ved sykehjemmet har testet positivt. I tillegg er 23 medarbeidere og 22 beboere i karantene etter utbruddet, skriver NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer