Israels helsedepartement slår fast:

Fullvaksinerte smittes av Delta-varianten

Nesten hver tredje smittede i Israel er fullvaksinert. Nå slår helsedepartementet fast at de som har fått dose to med landets mest brukte vaksine, ikke er like beskyttet som tidligere antatt.

NYE UTBRUDD: Israels statsminister ber den unge befolkningen om å vaksinere seg etter smitteøkningen i landet. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
NYE UTBRUDD: Israels statsminister ber den unge befolkningen om å vaksinere seg etter smitteøkningen i landet. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Israel er et av landene som har kommet lengst med massevaksineringen – mer enn fem millioner av landets ni millioner innbyggere er fullvaksinert, de fleste med Pfizer-Biontech-vaksinen. Til sammenlikning er 1,5 millioner av Norges 5,3 millioner innbyggere fullvaksinert, viser Folkehelseinstituttets (FHI) oversikt.

Men det hindrer ikke at smittespredningen igjen skyter fart. Søndag fikk 334 israelere påvist coronasmitte, mange av dem unge. Sist over 300 fikk påvist smitte på et døgn i Israel, var i begynnelsen av februar.

Nå slår landets helsedepartement fast at Pfizer-Biontech-vaksinen ikke forhindrer at Delta-varianten sprer seg.

«Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent», konstaterer de.

I februar ble effekten av vaksinen anslått til 95,8 prosent.

Effektiv mot alvorlig syke

Sjansen for sykehusinnleggelse eller alvorlig sykdom ved coronasmitte, er imidlertid redusert med 93 prosent, konstaterer myndighetene i samme anslag.

De anbefaler innbyggerne foreløpig ikke en dose tre med vaksinen, men ber alle nærkontakter til smittede om å teste seg ­– inkludert vaksinerte, skriver Haaretz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer