Fundamentalist-inspeksjon av skoler i Birmingham

Flere skoler i Birmingham skal sjekkes etter rykter om at islamistiske fundamentalister har forsøkt å skaffe seg posisjoner i ledelsen av skolene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske utdanningsministeren Michael Gove har bestemt at det skal gjennomføres undersøkelser ved 15 skoler i byen.

Uroen har bygget seg opp etter at bystyret Birmingham mottok et anonymt brev med påstand om at det planlegges å gjennomføre endringer i ledelsen ved offentlige skoler.

Saken har etter hvert nådd sentrale politikere i Storbritannia, og både medlemmer av nasjonalforsamlingen og statsministeren har engasjert seg.

Målet skal ha vært å innføre et konservativt, religiøst og muslimsk styre. Strategien har vært å fortelle foreldrene at skolen korrumperer barna med seksualundervisning, ved å fremme homofili og ved å kreve at de tar del i kristen bønn.

Imidlertid avviser en leder ved en av skolene som har vært omfattet av fundamentalistplanene, at det foregår slike planer.

- I mine 15 år som leder ved Park View School har det aldri vært en klage om ekstremisme eller religiøs radikalisme ved skolen, sier David Hughes.

Bystyret i Birmingham har satt i gang undersøkelser for å komme til bunns av de påståtte planene. Denne uken ble ansettelser av nye skoleledere midlertidig stoppet for å avvente hva man fant ut.

(NTB)