Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funk-fest med full trøkk

Etter en helaften med langtekkelig venting for publikum, entret James Brown omsider scenen foran et halvfullt Jordal Amfi seint i går kveld. Og hvilken entre - bare en selvbestaltet megasjef kan skape en slik regissert hyllest av seg selv med slik trøkk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangørene av Oslo Funk Festival meldte fredag at 1500 billetter var forhåndssolgt. Og det var neimen ikke mange flere enn disse som tok turen til den gamle idrettshallen på Kampen i Oslo i går kveld.

Trykket stemning

Den glisne salen innbød ikke akkurat til hemningsløs fest. Det ble en heller trykket stemning mens publikum ventet på kveldens høydepunkt.

Ikke før klokka var halv tolv fant funk-primadonnaen det for godt å melde seg til innsats.

Mye måtte avvikles først. Og da tenker vi verken på Pimp Image, The Ragga Twins eller Brooklyn funk essentials, som varmet opp med het kræsj av de fleste musiksjangrer

Sirkusuniformer

Først entret det 13 manns store orkesteret scenen. Med alle klisjeer på repertoaret. Ulastelige marineblå sirkusuniformer med gul rand i buksene og gule Sgt. Pepper-dusker på skuldrene. Slengkyss, luftgitarspilling og skyting fra hofta med pekefingeren som pistol:- Welcome Oslo!

Orkesteret dro i gang på egen hånd - full soultrøkk der blåserne kjørte en duell seg imellom.

Etter at samtlige 13 i storbandet var presentert, sto kordamene for tur - seks stykker gynget inn på scenen. Det glitret i sølvpaljetter.

Verdens midtpunkt

Sjefen sjøl kom ikke før han ble bedt om det - av et hylende publikum. Inn skred verdens midtpunkt med sølvrand i buksa, gull i halsen og den rette skjelven i knærne. Han dro en låt før et Hollywood-spektakulært kvinnelig danseensemble danset seg inn, først i bikini-overdel og «Ole Lukkøye-shorts» - siden drapert i «stars and stripes».

Så satt «Just a little bit» som et skudd, og legenden var i sitt ess.

Publikum jublet og funk-natta var fortsatt relativt ung da Dagbladet måtte forlate amfiet ved midnatt.