Marerittet ble virkelighet:

Funksjonshemmede Diana (76) angrepet av rotte

Da John Kirk (85) skulle gi kona en kopp te om morgenen, ble han møtt av et skrekkelig syn. NB: Vi advarer om sterke inntrykk.

SKADET: Diana Kirk har fremdeles synlige skader i ansiktet, armene, i nakken og på hendene etter hun ble spist på av en stor rotte natt til 8. mai. Bildet er tatt 17. mai. Foto: SWNS
SKADET: Diana Kirk har fremdeles synlige skader i ansiktet, armene, i nakken og på hendene etter hun ble spist på av en stor rotte natt til 8. mai. Bildet er tatt 17. mai. Foto: SWNS Vis mer
Publisert

Seint på kvelden den 7. mai gikk John Kirk (85) opp trappa til andre etasje for å legge seg etter en lang dag. Kona gjennom 36 år, Diana (76), lå allerede og sov fredelig.

Diana lider av en rekke helseproblemer, blant annet demens og Parkinsons sykdom. For seks år siden falt hun ned trappa. Dette ga henne en hjerneskade som gjør at hun ikke lenger kan føle smerte.

På grunn av helseproblemene sover Diana alltid i første etasje i parets tomannsbolig i den engelske byen Bingham.

Omtrent klokka 01.30 på natta våknet John. Med tunge øyelokk la han merke til noe som føk forbi senga hans. Så sovnet han igjen.

Tidlig neste morgen kom han som vanlig ned for å gi Diana en kopp med deilig te. Men synet som møtte ham, var som tatt ut av en skrekkfilm.

Gnagd inn til beinet

Der i senga lå kona hans, dekket av blod.

- Det var helt grusomt. Hun bare ristet med hendene som hun holdt opp mot nakken og stirret opp på meg, forteller en rystet John til Wales Online.

- Skadene var forferdelige. Først trodde jeg at Diana var blitt skutt.

Det skulle imidlertid raskt vise seg at det var noe ganske annet og uhyggelig som hadde påført skadene i nattas mulm og mørke. Det var tydelige klore- og bitemerker i ansiktet og på halsen hennes.

BLODIG: Familien Kirk har valgt å dele bilder som ble tatt av skadene som rotta påførte Diana. De advare andre om å ta rotter på alvor og ikke mate fugler i hagen. Foto: SWNS
BLODIG: Familien Kirk har valgt å dele bilder som ble tatt av skadene som rotta påførte Diana. De advare andre om å ta rotter på alvor og ikke mate fugler i hagen. Foto: SWNS Vis mer

Selv pensjonistens øyelokk var blitt gnagd på av det som skulle vise seg å være ei rotte.

- Det var blod overalt. Rotten hadde prøvd å spise henne for å komme til blodet hennes. Det var bitemerker på kinnet og leppene hennes. Dianas fingre og albue ble også stygt skadet, forklarer ektemannen.

- Rotta hadde prøvd å gnage seg inn til beinet, fortsetter han.

Antibiotika

Familien har delt bilder som ble tatt av Diana kort etter angrepet. De rystende fotografiene levner liten tvil om hva som skjedde med kvinnen mens hun sov.

Ambulanse ble tilkalt og Dina ble kjørt til Queen's Medical Center i Nottingham der hun ble vasket og fikk en kraftig antibiotikakur. Ettersom blodet allerede hadde størknet og blitt svart, var det liten tvil om at angrepet hadde skjedd i løpet av natta.

Tidligere på kvelden hadde John hørte noe som kunne minne om skraping bak TV-en. Men han hadde ikke tenkt så mye mer over det.

HJEMME IGJEN: Ekteparet John og Diana Kirk hjemme i huset sitt i Nottingham. Foto: SWNS
HJEMME IGJEN: Ekteparet John og Diana Kirk hjemme i huset sitt i Nottingham. Foto: SWNS Vis mer

Det eneste som gjør situasjonen lettere for familien, er at Diana selv ikke var klar over alt som skjedde.

- Hun kan ikke føle smerte som følge av hjerneskaden, forklarer John til The Telegraph.

Advarer om rottefare

Morgenen etter det grusomme angrepet, smekket det i en felle som naboen hadde satt ut.

Der fant han et rottebeist på omkring 22 centimeter. Dyret ble raskt og humant avlivet med en luftpistol.

FANGET OG AVLIVET: Hldigvis klarte en nabo å fange rotta som hadde gått til angrep på Diana. Foto: SWNS
FANGET OG AVLIVET: Hldigvis klarte en nabo å fange rotta som hadde gått til angrep på Diana. Foto: SWNS Vis mer

Ifølge John må gnageren på et tidspunkt ha sneket seg inn på kjøkkenet. Der laget den seg et rede i skjenken hvor John oppbevarte poser med fuglemat. Samtlige poser bar preg av å ha blitt spist av gnageren.

- Etter angrepet har jeg lest at rotter bare går etter babyer og folk som er ubevegelige i senga, slik som min kone, sier han før han avslutter med en oppfordring:

- Folk må være klar over faren med rotter og være forsiktige med å sette ut mat til fuglene. Rotta ble tydeligvis tiltrukket av frøene og nøttene. Dermed trodde den huset vårt ville være et godt sted for et rede.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer