Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funksjonshemmede nektet adgang til restaurant på Bjørkelangen

Spiste for lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre rullestolbrukere og deres ledsagere ble denne uken nektet adgang til en restaurant på Bjørkelangen i Akershus. Innehaveren mente de bråkte for mye og spiste for lite.

De tre funksjonshemmede bor i et bofellesskap på Sørumsand og har i flere år hatt som tradisjon å spise på en kinarestaurant på Bjørkelangen. De tre mangler språk og har derfor ledsagere med seg.

Onsdag denne uken ble de imidlertid nektet adgang, skriver Romerikes Blad.

- De roper og skriker og banker i bordet. Jeg må også ta hensyn til at andre gjester må spise maten i ro og fred, sier innehaver Chenglong Dong til avisen.

- Det er min restaurant og jeg som bestemmer, sier han.

Kari Helene Nilsen var en av ledsagerne da følget ble avvist. Hun avviser at de bråker mye.

- De har ikke språk. Selvfølgelig lager de lyder, men ikke mer enn hva vi andre gjør når vi sitter rundt bordene og snakker sammen, mener hun.

Likestillings- og diskrimineringsombudet sier at det i utgangspunktet ikke er lov å nekte en gruppe som dette servering.

- Det soleklare utgangspunktet i diskriminerings- og tilgjengelighetslovens paragraf 5 er at dette er forbudt, sier avdelingsdirektør Åsulv Solstad.

Han kan ikke uttale seg konkret om episoden i Bjørkelangen, men viser til en veldig lik sak i Bergen der ombudet konkluderte med at det var i strid med loven.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media