SPESIALINNREDET: I dette spesialinnredede rommet ble den 30-årige pleieren ifølge siktelsen tvunget til å ha sex med kundene. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICH
SPESIALINNREDET: I dette spesialinnredede rommet ble den 30-årige pleieren ifølge siktelsen tvunget til å ha sex med kundene. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICHVis mer

- Funksjonshemmet mann (46) holdt pleieren som sexslave i kjelleren

Saken kan omfatte over 20 kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 46-årig funksjonshemmet og uføretrygdet mann fra den østerrikske byen Tulln er pågrepet og siktet for å ha holdt pleieren sin som sexslave i kjelleren i flere måneder, melder kriminalpolitiet i delstaten Niederösterreich.

Saken vokser stadig i omfang. Ifølge storavisa Kronen Zeitung kan det samlede antallet ofre i saken overstige enn 20 kvinner.

Betrodde seg Det var en bekjent av mannens 30-årige slovakiske pleier som slo alarm, etter at småbarnsmoren betrodde seg om at hun ble holdt fanget og tvunget til å prostituere seg i østerrikerens spesialinnredede kjeller - som bl.a. inneholdt et bad med ei seng og for øvrig var preget av andre spesielle innredningsvalg (se bilder).

Da politiet stormet 46-åringens bolig, fant de - i tillegg til «fangeleiligheten» - en rekke våpen, inkludert flere pistoler, kniver og økser. I tillegg beslagla de en stor mengde medikamenter.

Mannen sitter nå i politiarresten i delstatshovedstaden St. Pölten - hvor for øvrig også Josef Fritzl satt i påvente av rettssaken i 2009.

Fysisk vold Den 30-årige pleieren har forklart at pasienten hennes truet med å drepe hennes åtteårige sønn, som bor i Slovakia, dersom hun ikke gikk med på å selge sex i kjelleren, og brukte etter hvert også fysisk vold for å få viljen sin. Ifølge siktelsen tok 46-åringen seg godt betalt fra kundene.

Kvinnen har forklart at fangenskapet foregikk fra mai til november i fjor. Etter at politiet ble varslet, har etterforskningen avdekket en rekke andre kvinner fra Slovakia og Litauen som 46-åringen skal ha truet og tvunget til prostitusjon fra 2004 og framover. Alle får psykologisk behandling for traumene.

Den 46-årige pleietrengende mannen benekter enhver straffskyld i saken.

- Ikke så uvanlig Gerald Tatzgern i det østerrikske forbundspolitiet sier til Kronen Zeitung at privat tvangsprostitusjon dessverre ikke er så uvanlig i Østerrike. Han forklarer at «loverboy-systemet» er utbredt.

VÅPENSAMLING: I mannens hus beslagla politiet en stor mengde våpen og medikamenter. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICH
VÅPENSAMLING: I mannens hus beslagla politiet en stor mengde våpen og medikamenter. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICH Vis mer

- Mannen inngår et forhold med kvinnen, og overtaler henne så til å begynne med prostitusjon, under påskudd av å investere i deres felles framtid, eller understøtte hennes familie, sier Tatzgern.

- Disse kvinnene er svært underdanige overfor partneren, og det er svært vanskelig å komme problemet til livs. Først når forholdene blir uutholdelige, ser de på seg selv som ofre, sier politimannen.

DISTINKT STIL: Den 46-årige uføre mannens kjeller er preget av en rekke spesielle innredningsvalg. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICH
DISTINKT STIL: Den 46-årige uføre mannens kjeller er preget av en rekke spesielle innredningsvalg. Foto: LANDESKRIMINALAMT NIEDERÖSTERREICH Vis mer