Funn av beinrester på Vatikanets eiendom kan løse over 30 år gammelt mysterium

I 1983 forsvant to tenåringer på mystisk vis i Roma. Familien til den ene jenta mener Vatikanet har dysset ned saken.

FORSVANT: Tenåringene Mirella Gregori og Emanuela Orlandi forsvant sporløst i Roma i 1983. Nå spekulerer Italienske medier i om Vatikanet og mafialedere har hatt noe med forsvinningene å gjøre. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Tenåringene Mirella Gregori og Emanuela Orlandi forsvant sporløst i Roma i 1983. Nå spekulerer Italienske medier i om Vatikanet og mafialedere har hatt noe med forsvinningene å gjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rester av et menneskeskjelett er blitt funnet av snekkere som renoverte en av bygningene som eies av Vatikanet i Roma, ifølge en uttalelse fra Vatikanet tirsdag.

Siden funnet har italienske medier spekulert i om man endelig kan få svar på hva som skjedde to tenåringsjenter som forsvant på 80-tallet.

I 1983 forsvant Emanuela Orlandi og Mirella Gregori på mystisk vis i Roma.

16 år gamle Gregori forsvant 7. mai. Ifølge moren forsvant Gregori etter å ha svart på familiens intercom. Hun fortalte at hun skulle ut og treffe en venn fra skolen. Det ble siste gang familien så henne.

Bare 40 dager seinere skulle en annen forsvinning få mye oppmerksomhet.

Emanuela Orlandi var datteren til en ansatt i Vatikanet. Hun ble sist sett da hun forlot sin musikkundervisning 22. juni, skriver The Telegraph.

Flere teorier verserte om forsvinningen. En av dem var at 15-åringen var blitt kidnappet av en organisert, kriminell gjeng, for å presse Vatikanske tjenestemenn til å tilbakebetale et lån.

Åpnet mafiagrav

I 2012 åpnet Italienske etterforskere graven til mafiabossen Enrico de Pedis, i en kirke i Roma, etter mistanke om at graven også inneholdt levningene til Orlandi. Hun hadde da vært savnet i nesten 30 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer