DØDSFALL: En mann ble funnet i et skogsområde i Søndre Land i Oppland. Politiet har sperret av et stort område. foto: Eivind Marcelino / Hadelandnytt.no
DØDSFALL: En mann ble funnet i et skogsområde i Søndre Land i Oppland. Politiet har sperret av et stort område. foto: Eivind Marcelino / Hadelandnytt.noVis mer

Funn av brannskadd lik etterforskes som drap: - Nærmest forkullet

En mann ble funnet død i et skogområde i Søndre Land. Etterforskes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld, i 19.30-tida, ble en mann funnet død i et skogområde i Søndre Land i Oppland.

Mandag formiddag slo politiet fast at det dreier seg om et drap.

Mannen, som ikke er blitt identifisert, ble funnet kraftig forbrent langs en grusvei i et skogsområdet vest for Randsfjorden, i nærheten av Fluberg bru - en halvtimes kjøretur unna Gjøvik.

- Sterkt forbrent

Innlandet politidistrikt beskriver det som et turområde.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Han er sterkt forbrent, ille tilredt. Nærmest forkullet. Det dreier seg om store områder på kroppen, sier politiadvokat Kristian Johansen til Dagbladet.

Politiet vet ikke hvem mannen er, og får bistand av Kripos. De har vært på stedet siden søndag morgen etter å ha blitt anmodet om å gi bistand allerede samme kveld som mannen ble funnet.

Den avdøde blir beskrevet som en voksen mann, og skal obduseres i dag. En foreløpig obduksjonsrapport kan foreligge allerede i ettermiddag eller kveld, ifølge politiet.

Da håper politiet å få svar på hva dødsårsaken er.

Kan ikke si om funnsted er åsted

Hvorvidt funnstedet også er åstedet for drapet, kan ikke politiet si noe om på nåværende tidspunkt. Om mannen var tildekket på noen måte da han ble funnet, ønsker de ikke å svare på.

- Det er et grisgrendt strøk, og det er omtrent seks kilometer fra nærmeste bebyggelse. Det er mulig å kjøre på grusveien, sier Johansen.

Ifølge Oppland Arbeiderblad ble det funnet bålrester på stedet.

- Vi knytter det til brannskapedene på kroppen, bekrefter Johansen overfor lokalavisa.

Det er ikke meldt om noen savnede i området, men Innlandet politidistrikt har forespurt andre politidistrikt om de har noen savnetmeldinger som kan stemme overens med likfunnet.

Hvor lenge den drepte kan ha ligget langs grusveien, er også et spørsmål politiet ønsker å få klarhet i. De ber derfor personer som har vært i området de siste dagene om å ta kontakt med politiet.

Dagbladet følger saken.