Funn av død kvinne etterforskes av politiet

Politiet vet ikke hvem personen er, eller hva som har skjedd.

Tirsdag ettermiddag ble en voksen kvinne funnet død i elva Gudbrandsdalslågen sør for Otta.

Først meldte politiet at de ikke har noen grunn til å mistenke at noe kriminelt har skjedd, men tirsdag kveld opplyses det om at de har opprettet full etterforskning.

Har det skjedd noe som har ført til denne utviklingen?

- Nei. Når noen dør under slike omstendigheter så skal det etterforskes av politiet. Vi har per nå ingen opplysninger som tilsier at det har skjedd noe kriminelt, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Dyre Antonsen til Dagbladet.

Det var en tysk pilegrim som fant den døde kvinnen, og hun ble hentet opp av elva av to politibetjenter, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

Som en følge av funnet ble alle nødetater sendt til stedet, meldte politiet like over klokka 16.30.

Mistenker ikke noe kriminelt

På Twitter opplyser Innlandet politidistrikt om at det var en uidentifisert voksen kvinne som ble funnet i elva, og at de ikke vet hva som har skjedd.

Tidligere tirsdag ettermiddag opplyste politiet at det ikke er meldt om savnede personer i området. Nå ønsker politiet relevante tips.

Like etter funnet ble det utført et søk langs elva, uten at de gjorde funn av andre personer eller båter.

Politiet venter nå på krimteknikere, og holder vakt ved området der kvinnen ble funnet.

- Politiet prøver fortsatt å identifisere den omkomne. Det vil bli gjennomført obduksjon i løpet av de neste dagene, og vi håper det kan bringe oss nærmere svaret på hvem dette er og hva som har skjedd, sier Antonsen.