Redningsaksjon på Senja:

Funn av død person

Torsdag ettermiddag ble det igangsatt en leteaksjon på fjellet Grytetippen i Senja, etter at et turfølge hadde observert en person ramle ned fjellet. Torsdag kveld meldte politiet at det var gjort funn av en død person.

SE NÅ: Siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troms politidistrikt meldte om hendelsen klokka 14.23. En luftambulanse og et redningshelikopter fra Luftforsvarets base på banak ble sendt for å bistå. Det samme ble politihelikopter og mannskap fra Røde Kors.

Det er et turfølge som skal ha sett mannen falle og varslet politiet. De skal ha gått deler av turen med ham, men han var ikke med hele turen, opplyste innsatsleder Frode Lahelle overfor NRK.

Klokka 23.03 bekrefter politiet at det er gjort funn av en person i fobindelse med SAR-aksjonen. Vedkommende var død ved funn.

Pårørende er varslet.

Politiet bekreftet like før klokka 18.00 at det var gjort funn av en tursekk i området. Politiet lyktes imidlertid ikke å identifisere vedkommende på bakgrunn av innholdet i sekken.

- Krevende terreng

Grytetippen er 855 meter høy og et populært turmål.

I en oppdatering i forbindelse med funnet av sekken, skriver politiet at søkemannskaper må sikres på grunn av krevende terreng.

- Det er bratt og krevende her, og det ligger fremdeles snø i området, skriver de.

SØKER: Flightradars oversikt viser at et redningshelikopter søker i området torsdag kveld. Foto: Flightradar24 / skjermdump
SØKER: Flightradars oversikt viser at et redningshelikopter søker i området torsdag kveld. Foto: Flightradar24 / skjermdump Vis mer

Krevende forhold bekrefter også operativ leder i Finnsnes Røde Kors, Asbjørn Skjellstad, overfor Dagbladet.

- Veldig bratte fjellforhold som gjorde det utfordrende å søke, skriver han i en SMS.

Må sikre redningspersonell

Skjellstad forteller at de var ni som bidro fra Finnsnes Røde Kors, men at de nå er dimmitert på grunn av de vanskelige forholdene.

Politiet opplyser at personell fra Norske alpine redningsgrupper (NARG) vil bistå i sikring av de som er igjen på stedet.

Det skal dog være fint vær i området og mulig å ta seg inn til leteområdet både til fots og på ski.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer