Funn av E. coli-bakterier i kalkunkjøtt

- Resultatene er bekymringsfulle.

ILLUSTRASJONSFOTO:  Erik Hannemann
ILLUSTRASJONSFOTO: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mattilsynet har oppdaget antibiotikaresistente E. coli-bakterier i kalkunfileter på det norske markedet, opplyser NTB.

- Resultatene er bekymringsfulle. Vi vet ikke hvordan disse resistente bakteriene har kommet inn i fjærfeproduksjonen i Norge, sier assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland i Mattilsynet, til NTB.

Nøye fulgt med Mattilsynet har funnet bakteriene i omtrent halvparten av kalkunfiletene de har testet i sitt overvåkingsprogram for antibiotikaresistens.

Bakteriene dør når kjøttet varmebehandles riktig.

Mattilsynet har fulgt med på bakteriene siden 2000.

- En påminnelse Funnene har så langt vært stabile, men ny teknologi viser at forekomsten er langt høyere enn tidligere antatt.

- Funnene er en påminnelse om hvor viktig det er å ha god kjøkkenhygiene når vi håndterer rått kjøtt ved matlaging, sier Fjetland.

Tilsynet minner om at kalkun- og kyllingkjøtt skal gjennomstekes. Man bør vaske hendene før og etter håndtering av kjøtt, og bruke egne redskap til rått kjøtt.

Escherichia coli (E.coli) er tarmbakterier som normalt finnes i mennesker og varmblodige dyr. Vanligvis er bakteriene ikke farlige, men enkelte undergrupper av bakterien kan forårsake alvorlig sykdom.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer