Leteaksjonen i Kvam

Funn av én omkommet

Politiet har hentet opp en omkommet person av vannet etter et søk i Kvam lørdag. Det er grunn til å tro at vedkommende er en av de savnede.

TOKAGJELET: Blomster og lys er lagt ned like nedenfor stedet der båten med tre personer ble tatt av strømmen da de skulle krysse elva. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOKAGJELET: Blomster og lys er lagt ned like nedenfor stedet der båten med tre personer ble tatt av strømmen da de skulle krysse elva. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld opplyser politiet at det er gjort funn av en omkommet person i søket i Kvam.

- I forbindelse med dronesøk midt på dagen i dag ble det gjort observasjon av det som kunne se ut som en person i elva. På bakgrunn av det ble det rekvirert mannskap fra brannvesenet. De har tatt seg ned til en person som lå i elva og vedkommende var da død. Personen er tatt opp fra elva og vil bli sendt til Bergen for obduksjon og identifisering. Det er all grunn til å tro at personen er en av de tre som er savnet, forteller innsatsleder Svein Laupsa.

RISIKO: Ove Haugen i Elveredningsgruppa i Røde Kors sier de fortsetter å søke etter de tre antatt omkomne i Kvam. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV. Reporter: Marthe S. Lien. Vis mer

Funnet ble gjort i øverste del av Tokagjelet, i elva, opplyser han.

Pårørende er varslet.

- Vi vil fortsette søket etter de andre savnede, spesielt med droner. Årsaken til det er at Tokagjelet er et risikofylt område å søke i, sier Laupsa.

Politiets hovedteori er at de savnede befinner seg i øverste del av Tokagjelet.

Søket er avsluttet for i dag og fortsetter i morgen.

Fredag opplyste politiet at vanskelige værforhold gjorde søket krevende, og at det ikke ble gjennomført noen fysiske søk i løpet av fredagen. Ifølge Dagbladets reporter på stedet har det vært både politi og brannvesen til stede ved Tokagjelet lørdag ettermiddag, i tillegg til søk i Movatnet.

Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68) har vært savnet siden søndag kveld. Politiet uttalte mandag at de ikke lenger har håp om å finne de tre i live, og det søkes etter antatt omkomne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer