Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funn av redningsflåte i området der fiskebåt er savnet

Fortsatt ikke tegn til de to fiskerne.

SØKER: Redningsskøyta Ægir har gjort funn i området der store styrker nå leter etter en savnet fiskebåt og to menn i 60-åra. Foto: Redningsselskapet / Twitter
SØKER: Redningsskøyta Ægir har gjort funn i området der store styrker nå leter etter en savnet fiskebåt og to menn i 60-åra. Foto: Redningsselskapet / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regningsskøyta Ægir har funnet redningsflåten til den savnede fiskebåten Carina drivende på sjøen.

Det bekrefter Hovedredningssentralen i Sør-Norge overfor Dagbladet i 12-tida.

- De har funnet redningsflåten, som var tom, og det er bekreftet at den stammer fra den savnede båten, sier pressesjef Anders Bang Andersen til Dagbladet.

De har enda ikke sett tegn til de to mennene i 60-åra som dro ut med fiskebåten onsdag kveld. De er savnet utenfor Farsund i Vest-Agder

- Det er ikke spor etter verken båt eller folk, men det letes med store styrker. Det er ett helikopter som tar av seg leteområdene i åpen sjø, for der er det ikke godt for båter å være nå.

Også flere deler er funnet i sjøen i leteområdet.

- Det er funnet noen fiskekasser, men det er foreløpig ikke helt sikkert om de tilhører fiskebåten, sier Bang Andersen.

Det var i onsdag kveld i 21-tida at søket begynte etter de to mennene ombord i reketråleren Carina aldri ga lyd fra seg.


Søket pågikk til 04-tida i natt, men måtte avsluttes på grunn av vanskelige værforhold.

Søket pågår nå i dagslys.

Redningsselskapet har lagt ut flere bilder av søket på sin Twitter-side, og melder om ruskevær i området.

- Det er i tillegg folk fra Sivilforsvaret, Røde Kors og speiderlaget som er ute og leter, pluss frivillige og politi som leter i strandsonen, sier Bang Andersen.

Båten la ut fra Båly på Lindesnes onsdag morgen.

- Det skjer fra tid til annen at vi ikke får kontakt med skip, uten at det er noe alvorlig, så vi håper de har søkt nødhavn og er tomme for strøm, sa redningsleder Ben Wikøren  til Fædrelandsvennen i 05-tida i natt.

Dagbladet følger saken.


Hele Norges coronakart