FANT DØD KVINNE:  Politiet i Rogaland bekrefter at de har gjort et funn av en død kvinne i Lysefjorden i dag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FANT DØD KVINNE: Politiet i Rogaland bekrefter at de har gjort et funn av en død kvinne i Lysefjorden i dag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Funn i Lysefjorden er død kvinne

- Politiet har grunn til å tro det er savnet tobarnsmor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en kvinne som ble hentet opp av Lysefjorden tirsdag, og politiet har grunn til å tro at det er den savnede Agnes Elisabeth Müller, melder NTB.

- Det er en kvinne, og det er grunn til å tro at det er Agnes Elisabeth Müller som er funnet omkommet i Lysefjorden. Sikker identifisering kan tidligst være klar onsdag, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i kveld.

De pårørende er varslet om funnet.

Ektemannen avbrøt avhør
I 15.30-tiden i dag hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Lysefjorden. Bylten viste seg å være en død kvinne, pakket inn i blå plast.

Paklken ble oppdaget under søk med undervannskameraer søndag, men det var først i dag at det lot seg gjennomføre å hente den opp.

Agnes Elisabeth Müller(36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Hennes 34 år gamle ektemann ble siktet for drap på sin kone allerde før hun ble funnet, men nekter for å ha begått en slik handling.

Da han tidligere i dag ble konfrontert med politeits funn valgte han å avbryte intervjuet etter bare noen minutter.

- På dette tidspunktet visste vi ikke hva pakken inneholdt, men han ble konfrontert med at det var gjort et funn på 70 meter. Vi har nå fått beskjed om at han vil la seg avhøre i morgen, sier Nord-Varhaug til Dagbladet etter pressekonferansen.

Omfattende leteaksjon Både Agnes Elisabeth Müller og ektemannen er tyske statsborgere. De har imidlertid bodd i Norge i flere år.

Ektemannen meldte henne ikke savnet før tre dager etter at hun sist ble sett. Etter dette har det pågått en omfattende leteaksjon, inkludert søk i grustak, vann og fjorder nær parets bolig i Forsand kommune.

Kolleger av Müller har fortalt at hun ønsket å skille seg fra ektemannen og flytte til et mer sentralt sted. Paret hadde to barn som vil bli avhør denne uken.

TROLIG FUNNET DØD:  Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller er trolig funnet død. Foto: Politiet
TROLIG FUNNET DØD: Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller er trolig funnet død. Foto: Politiet Vis mer