Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funn i Orderud-saken legges ut på nettet

Vil begjære gjenopptakelse.

Kårboligen der Anne Orderud Paust og hennes foreldre Marie og Kristian Orderud ble drept natt til 22. mai 1999. Foto: Dagbladet
Kårboligen der Anne Orderud Paust og hennes foreldre Marie og Kristian Orderud ble drept natt til 22. mai 1999. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye funn i Orderud-saken skal legges ut på nettet for at alle skal kunne se hva som er grunnlaget når saken blir begjært gjenopptatt, sier privatetterforsker Tore Sandberg.

- Vi mener jo at det er grunnlag for at Per og Veronica Orderud skal få prøve saken sin igjen. Fra vårt ståsted er det da viktig at de i befolkningen som ønsker å sette seg nærmere inn i dette materialet, har en mulighet til å se den presentasjonen, sier Sandberg til NRK.

I november 2011 trakk Per og Veronica Orderud sin gjenopptakelsesbegjæring etter sju år, fordi de ønsket videre etterforskning av saken før den blir behandlet.

Ekteparet hadde allerede da engasjert privatdetektiv Tore Sandberg til å gå gjennom etterforskningsmaterialet i saken. Sandberg sier til NRK at saken blir begjært gjenopptatt i januar.

Sandberg sier han sitter på blant annet vitneforklaringer, undersøkelser og resultater av rekonstruksjoner som han mener kaster nytt lys over saken. Materialet ønsker han å presentere på nett i fire tjueminutter lange sendinger.

Natt til 22. mai 1999 ble ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus. Anne Orderud Pausts lillebror, Per og hans kone Veronica Orderud ble i Eidsivating lagmannsrett 5. april 2002 dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød ble dømt til henholdsvis 16 og 18 års fengsel.

I juni 2010 avviste Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker Grønnerøds begjæring om å få saken vurdert i en ny rettssak. (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook