Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funn i søket etter Ørjan (25)

Politiet har funnet en død person i Steinåsgruvene i Arendal. Personen er ikke identifisert, men det ses i sammenheng med den savnede Ørjan Solum.

SØK: Politiet har funnet en død person i Steinåsgruvene i Arendal. Video: NTB SCANPIX Vis mer

Mandag startet politiet søk etter 25 år gamle Ørjan Helmer Gundersen Solum i Steinsåsgruvene i Arendal. Han har vært savnet siden 25. mars.

Tirsdag ettermiddag kalte politiet inn til en pressebrifing.

- Det er gjort funn i forbindelse med søket i gruvene. Derfor kaller vi inn til en pressebrifing, og da vil etterforskningsleder være tilgjengelig for media, uttaler Agder politidistrikt til Dagbladet.

Ikke identifisert

Personen er på nåværende tidspunkt ikke identifisert, skriver politiet i en pressemelding. Pårørende til den savnede er varslet.

SAVNET: Ørjan Helmer Gundersen. Foto: Politiet / privat / NTB Scanpix
SAVNET: Ørjan Helmer Gundersen. Foto: Politiet / privat / NTB Scanpix Vis mer

- Klokka 13.20 gjorde brannvesenet et funn i Steinsåsgruvene av en død mann under vann. Personen har ligget på stedet en stund. Det er grumsete vann og utfordrende søkemiljø. Det har gjort at vi har brukt lang tid på å sikre stedet under vann ved hjelp av brannvesenet, sa etterforskningsleder Tor Inge Omland i Agder politidistrikt til NTB.

Ifølge Agderposten ble den døde mannen hentet opp kort etter klokken 16. Avisa skriver at politiet ikke utelukker at vedkommende kan ha falt ned i gruva, men vil samtidig ikke spekulere i hva som kan ha skjedd. Avisa skriver videre at politiet verken vil avkrefte eller bekrefte om det har skjedd noe kriminelt.

- Det er en av tingene vi jobber med nå, sa Omland under pressebrifingen.

18.MAI: Politi og brannvesen driver søk etter en savnet person i Steinåsgruvene i Arendal. Foto: Tor Erik Schrder / NTB scanpix
18.MAI: Politi og brannvesen driver søk etter en savnet person i Steinåsgruvene i Arendal. Foto: Tor Erik Schrder / NTB scanpix Vis mer
SØK: Det heises ned to brannmenn med stiger i gruvene. Foto: Tor Erik Schrder / NTB scanpix
SØK: Det heises ned to brannmenn med stiger i gruvene. Foto: Tor Erik Schrder / NTB scanpix Vis mer

Jobber på stedet

Fram til tirsdag formiddag ble tiden brukt til overflatesøk og sikring av gruvene, og det ble i 12-tiden i dag startet opp med et grundigere søk, skriver politiet.

Kort tid etter ble det funnet en død person i den ene gruva.

- Nå handler det om å få avdøde opp på en sikker måte, hvor det også tas hensyn til sikkerheten for omgivelsene. Men funnet ses i sammenheng med den savnede Ørjan Solum, som det søkes etter, sa Omland i en pressemelding.

Når avdøde er brakt opp av gruvene vil politiet starte undersøkelser på stedet. Deretter vil avdøde bli sendt til Oslo for obduksjon.

- Krevende terreng

25-åringen har vært savnet siden 25. mars i år.

Gruva ligger i nær tilknytning til stedet der Solum sist ble sett, og det var «derfor ønskelig å undersøke alle muligheter knyttet til gruva også», opplyste Omland i går.

Politiet har tidligere søkt og undersøkt i området hvor Solum sist ble sett.

- Grunnen til at det har tatt tid å gå inn i gruvene er at det er krevende terreng. Gruvene er gamle, og med tanke på HMS er det gjennomført en omfattende sikkerhetsanalyse av brannvesenet og andre, sa Omland til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!