- Funn på én av 14 kniver knyttes til Skøyen-drapet

Mann (44) pågrepet og siktet for andre gang.

FUNNET DREPT: Bjerck ble funnet i dette garasjeanlegget på Skøyen i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FUNNET DREPT: Bjerck ble funnet i dette garasjeanlegget på Skøyen i Oslo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Min klient er konfrontert med de nye bevisene i saken, på bakgrunn av undersøkelser som er gjort i Tyskland, men fastholder at han ikke var i garasjen på drapstidspunktet, og at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier siktedes advokat, Knut Lindboe, til Dagbladet.

Lindboe sier hans klient vil bli framstilt for begjæring om varetektsfengsling i dag klokken 15, siktet for forsettlig drap.

- Totalt skal 14 kniver i husholdningen ha blitt sendt til analyse hos tysk politi, og funn på én av knivene skal kunne knyttes til drapet, sier han.

Kritisk Advokat Lindboe er kritisk til undersøkelsene som er foretatt, og stiller seg undrende til om dette kan holde som bevis i en norsk rett.

Bakgrunnen for at knivene ble sendt til tysk politi for analyse, er at de har spesialkompetanse på feltet, kompetanse som angivelig ikke skal finnes i Norge.

Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere de nye opplysningene i saken før etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag.

Har vært siktet før Den pågrepne mannen er samme mann som tidligere har vært pågrepet og fengslet for drapet.

Dagbladet møtte den siktede 44-åringen etter at han ble løslatt fra politiets varetekt i juli 2009.
- Det er jeg som er løslatt, sa mannen høflig til Dagbladet, med grep om bæreposer med personlige effekter fra fengselsoppholdet.
Grunnlaget for pågripelsen er at politiet nå har fått en viktig teknisk rapport om en kniv som har vært til undersøkelse i Tyskland, melder politiet.

- Bevisgrunnlaget i saken skal være endret som følge av undersøkelsene, og på bakgrunn av det ble 44-åringen pågrepet  i dag morges. Noe mer vet vi ikke foreløpig, sier advokat Anne Kristine Bohinen til Dagbladet.

Hun er bistandsadvokat for de pårørende i saken.

Fant kniv Mannen skal ikke ha kjent Bjerck personlig, og bodde i Hofftunet sammen med sin kone og deres to små barn på drapstidspunktet.

Han ble først pågrepet etter at politiet hadde satt opp en uvanlig felle:

FUNNET DREPT: Vegard Bjerck. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Vegard Bjerck. Foto: Privat Vis mer

Dagen etter drapet på Bjerck fant politiet riper på en bil som står feilparkert i garasjeanlegget på Hofftunet. Etterforskerne mener at Bjerck kan ha overrasket personen som står bak hærverket. Derfor satte de opp et skjult kamera i garasjen, feilparkerte en sivil politibil, og håpet at bilriperen skulle avsløre seg selv.

I februar får politiet full klaff. 44-åringen ble filmet mens han skrapet opp biler. Tre måneder seinere mente politiet de hadde tilstrekkelige beviser for å sikte ham. Siktelsen ble da frafalt.

44-åringen var også i besittelse av et filmmanus som inneholdt et garasjedrap.