Mammut:

Funn på stranda: - Ekstremt viktig

- Oppdagelsen er av stor betydning.

FOSSIL: En eldgammel mammuttann ble funnet på ei strand i California tidligere forrige uke. Foto: Santa Cruz Museum of natural history
FOSSIL: En eldgammel mammuttann ble funnet på ei strand i California tidligere forrige uke. Foto: Santa Cruz Museum of natural history Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg ble en gigantisk tann, som en gang tilhørte en mammut oppdaget på Rio Del Mar-stranda nord i delstaten California.

En turist så tanna og fotograferte den på stranda, tydeligvis uten å være klar over hva hun sto og så på, skriver CBS News.

For etter at hun hadde tatt bildet av det 10 000 år gamle fossilet, gikk hun videre.

Oppdaget på sosiale medier

Turisten oppdaget det sjeldne fossilet forrige fredag.

Hun la ut et bilde av den 30 centimeter lange tanna på sosiale medier, hvor den ble gjenkjent av Wayne Thompson, paleontologisk samlingsrådgiver ved Santa Cruz' naturhistoriske museum.

- Dette er ei tann av en mammut, og et ekstremt viktig funn. Ring meg når du får en sjanse, skrev Thompson som svar på innlegget hennes på sosiale medier, ifølge en pressemelding fra museet.

Mammuten levde i Europa, Asia, Afrika og Nord-Amerika under istida og forsvant brått fra jorda for 4000 år siden, trolig som følge av en kombinasjonene av klimaendringer og menneskelig rovjakt, skriver Store norske leksikon.

Snublet over tanna

Da Thompson dro til stranda der turisten opprinnelig hadde sett den massive tanna, var den forsvunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer