Funn svekker ikke pilotens forklaring

- Flyhavarikommisjonen har ikke funnet noe som strider mot pilotens forklaring om motorstans, sier havariinspektør Arild Aalerud. Han tilbakeviser påstandene i Aftenposten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som er tilfellet, er at vi ikke har funnet noe som hverken styrker eller svekker pilotens forklaring, sier Aalerud, som mener Aftenpostens journalist har misforstått.

Føreren av helikopteret har forklart politiet at helikopteret plutselig fikk motorstopp 300 meter over bakken. Aftenposten skriver i dag at Arne Ø. Wik, som er leder for gruppen fra flyhavarikommisjonen på stedet, ikke får politiets opplysninger om plutselig motorstans til å stemme med sporene på ulykkesstedet

- Dette er ikke tilfelle. Ingen av våre funn svekker pilotens forklaring, sier havariinspektør Aalerud.

- Ingen uregelmessigheter

Gruppeleder Wik sier til Dagbladet :på nettet at havarikommisjonen ikke har funnet noen uregelmessigheter på eller rundt vraket.

- Ingenting av det vi har funnet peker i annen retning enn pilotens forklaring, sier Wik.

Undersøkelsene av helikopteret på ulykkesstedet er ventet å bli ferdige på torsdag. Deretter vil helikopteret bli fraktet til havarikommisjonens undersøkelseslokaler på Kjeller utenfor Lillestrøm. der begynner de mer grundige undersøkelsene, som blant annet kan avdekke feil ved motoren eller drivstofftilførselen.