Funnet avmagret i lastebil

Fraktet over tre landegrenser.

FUNNET: Ni av de ti tigrene som ble oppdaget avmagret i en lastebil på grensen til Hviterussland er på bedringens vei i Polen. Bilder fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ni av ti underernærte og forsømte tigere som ble sendt fra Italia, på vei mot Russland, er på bedringens vei.

Bare dager etter at lastebilen de ble fraktet i ble stoppet på grensa til Hviterussland, tok den polske dyrehagen Poznan Zoo, og et dyrereservat i Człuchów, imot de utmattede, sultne dyrene. Ifølge Moscow Times, var flere av dem dekket i egen avføring da de ble funnet og var tydelig i dårlig forfatning.

Hviterussiske myndigheter tillot ikke lastebilen å komme inn i landet på grunn av sjåførenes mangel på visum og skikkelige sertifikater utstedt i Italia, ifølge Poland In.

Blant de ti dyrene er det rapportert at en av dem er død.

Polske påtalemyndigheter har siktet to italienske lastebilsjåfører for mishandling av dyr, melder Agence France mandag.

Arrangøren av transporten, en russisk statsborger, ble siktet for dyremishandling forrige uke, melder AFP.

Mistenkte forlot Roma med tigrene 22. oktober og krysset minst tre internasjonale grenser før reisen ble avsluttet på den polsk-hviterussiske grensen noen dager seinere.

Ifølge Moscow Times hadde sjåføren angivelig meldt seg frivillig til å frakte tigrene fra eieren deres i Italia og ta dem med til Dagestan i Kaukasus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer