Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet avmagret i lastebil

Fraktet over tre landegrenser.

FUNNET: Ni av de ti tigrene som ble oppdaget avmagret i en lastebil på grensen til Hviterussland er på bedringens vei i Polen. Bilder fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ni av ti underernærte og forsømte tigere som ble sendt fra Italia, på vei mot Russland, er på bedringens vei.

Bare dager etter at lastebilen de ble fraktet i ble stoppet på grensa til Hviterussland, tok den polske dyrehagen Poznan Zoo, og et dyrereservat i Człuchów, imot de utmattede, sultne dyrene. Ifølge Moscow Times, var flere av dem dekket i egen avføring da de ble funnet og var tydelig i dårlig forfatning.

Hviterussiske myndigheter tillot ikke lastebilen å komme inn i landet på grunn av sjåførenes mangel på visum og skikkelige sertifikater utstedt i Italia, ifølge Poland In.

Blant de ti dyrene er det rapportert at en av dem er død.

Polske påtalemyndigheter har siktet to italienske lastebilsjåfører for mishandling av dyr, melder Agence France mandag.

Arrangøren av transporten, en russisk statsborger, ble siktet for dyremishandling forrige uke, melder AFP.

Mistenkte forlot Roma med tigrene 22. oktober og krysset minst tre internasjonale grenser før reisen ble avsluttet på den polsk-hviterussiske grensen noen dager seinere.

Ifølge Moscow Times hadde sjåføren angivelig meldt seg frivillig til å frakte tigrene fra eieren deres i Italia og ta dem med til Dagestan i Kaukasus.

Poznan Zoo har publisert flere videoer og bilder av tigrene den siste tiden, som dokumenterer at de er på bedringens vei.

Dyrehagen oppgir at to unge hanner nå er stabile og tilstanden deres er bedre.

Tigrene blir i dyrehagen i Poznań til de kommer seg til hektene igjen. Når de er friske nok, vil de bli sendt til et dyrereservat i Spania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media