Skogbrann i Bærum:

- Funnet bålplass med forbrent kaffekjele

Vil prøve å slokke brannen med helikopter.

BRANN: Brannmannskaper jobber på spreng, etter at det er lokalisert skogbrann i området Åmotkollen i Bærum utenfor Oslo. Video: Philip Schanke Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannmannskaper jobber på spreng, etter at det er lokalisert skogbrann i området Åmotkollen i Bærum utenfor Oslo. Både helikopter, bakkemannskaper fra brannvesenet og sivilforsvaret er satt inn for å slokke flammene.

- Det er et vanskelig tilgjengelig område, og det jobbes med å skaffe egnet kjøretøy. Inntil videre prøver man å slokke med helikopter fra lufta, sier operasjonsleder hos politiet i Oslo, Bente Otterstad.

Ifølge vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Mathias Drange, var det i utgangspunktet et område mellom 600 kvadrat og ett mål som brant.

- Vi har brukt skogbrannhelikopter aktivt i slukking, og det har hatt god effekt. De er gode til å droppe vann akkurat der de skal, sier Drange til Dagbladet.

Brannvesenet har også funnet det som trolig er årsaken til brannen.

«Brannvesenet har funnet en bålplass med en forbrent kaffekjele. De antar at dette er arnestedet for brannen», skriver politiet på Twitter.

Klokka 20.40 søndag kveld skriver brannvesenet på Twitter at det mest aqv skogbrannen er slukket.

Ifølge operasjonsleder Otterstad i politiet er det ei hytte i nærområdet, men ellers skal det ikke være fare for bebyggelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer