Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skogbrann i Bærum:

- Funnet bålplass med forbrent kaffekjele

Vil prøve å slokke brannen med helikopter.

BRANN: Brannmannskaper jobber på spreng, etter at det er lokalisert skogbrann i området Åmotkollen i Bærum utenfor Oslo. Video: Philip Schanke Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskaper jobber på spreng, etter at det er lokalisert skogbrann i området Åmotkollen i Bærum utenfor Oslo. Både helikopter, bakkemannskaper fra brannvesenet og sivilforsvaret er satt inn for å slokke flammene.

- Det er et vanskelig tilgjengelig område, og det jobbes med å skaffe egnet kjøretøy. Inntil videre prøver man å slokke med helikopter fra lufta, sier operasjonsleder hos politiet i Oslo, Bente Otterstad.

Ifølge vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Mathias Drange, var det i utgangspunktet et område mellom 600 kvadrat og ett mål som brant.

- Vi har brukt skogbrannhelikopter aktivt i slukking, og det har hatt god effekt. De er gode til å droppe vann akkurat der de skal, sier Drange til Dagbladet.

Brannvesenet har også funnet det som trolig er årsaken til brannen.

«Brannvesenet har funnet en bålplass med en forbrent kaffekjele. De antar at dette er arnestedet for brannen», skriver politiet på Twitter.

Klokka 20.40 søndag kveld skriver brannvesenet på Twitter at det mest aqv skogbrannen er slukket.

Ifølge operasjonsleder Otterstad i politiet er det ei hytte i nærområdet, men ellers skal det ikke være fare for bebyggelse.

Vakthavende brannsjef Drange forteller at det er svært vanskelig å komme til brannområdet.

- Så brannhelikopteret har vært til uvurderlig hjelp, og har begrenset brannen betraktelig. Men vi har ikke kontroll ennå, sier Drange til Dagbladet like før klokka 17 søndag ettermiddag.

Brannvesenet har begynt å legge ut slanger langs bakken, men de har en kilometer med slanger de må legge, så de er fremdeles et godt stykke unna å få inn vann fra bakken.

- Men vi har sånne smackere, som ser ut som river, som vi slår ned kratt- og lyngbrann med. Når helikopteret har vært inne med vann, så har vi hatt god effekt av å gå inn med smackerne, sier Drange.

Til sammen har helikopteret sluppet over 60.000 liter vann over flammene, og det skal slippet ytterligere 20.000 liter før helikopteret parkeres for kvelden.

Også Sivilforsvaret er kalt inn for å hjelpe brannvesenet med å slokke flammene.

- De er varslet, men de er ikke på stedet ennå. De er på vei, sier Drange.

Sivilforsvaret kommer med ATV, slangemateriell og pumper, og skal bistå med vannforsyning langs bakken.

SLUKKING: Brannmannskaper jobber på spreng for å få slukket brannen i området Åmotkollen i Bærum. Foto: Ivar Lundsten
SLUKKING: Brannmannskaper jobber på spreng for å få slukket brannen i området Åmotkollen i Bærum. Foto: Ivar Lundsten Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media