Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet delvis avkledd

Den 19-år gamle jenta ble kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL(Dagbladet.no) Politiet har funnet biologiske spor på rommet til den 19 år gamle jenta på folkehøyskolen. Materialet er nå sendt til rettsmedisinsk institutt for analyser.

Delvis avkledd

Hedda Karterudseter ble funnet død på gulvet på hybelen sin delvis avkledd med en dyne over seg.

På en pressekonferanse i ettermiddag opplyste politiet om de første resultatene etter obduksjonen av Telemarks-jenta. Resultatene viser at Hedda ble kvalt. 20 etterforskere deltar nå i jakten på en gjerningsmann. Rundt 100 vitner er avhørt og politiet har fått inn 50 tips.

Bekrefter

- Torsdag 28. oktober ble Hedda Karterudseter funnet død på sin hybel ved Sogndal folkehøgskole. Obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken er kvelning. Det betyr at politiet består overfor et drap med ukjent gjerningmann, sier lensmannen Olav Borlaug i Sogndal.

Saken etterforskes av lensmannen i Sogndal med bistand fra Kripos.

- Vi ber at alle som kan ha sett Hedda melde seg til politiet, sa lensmannen.

image: Funnet delvis avkledd

- Vis omtanke!

Politiet har opprettet en tipstelefon, alle som vet noe oppfordres til å ringe 57629253. Bildet av Hedda vil bli offentliggjort.

- Hedda kom fra en liten bygd, Flatdal i Seljord kommune. Jeg ønsker å henvende meg til publikum om å være tålmodige. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for at gjerningsmennene skal bli tatt, sier lensmannen, som fortsatte til media:

- Vis omtanke for Heddas pårørende og for medelevene ved folkehøgskolen.

- Vi har fått inn rundt 50 tips. Mellom 80 og 100 er avhørt. Vi foretar også rundspørring i forhold til medelever som var til stede på Meieret. Informasjonsflyten har vært grei, sier lensmannen.

Sist sett

Den siste observasjonen av Hedda ble gjort rundt 01.15 og 01.30 på torsdag natt. Politiet har ikke opplyst noe om tidspunktet jenta døde.

- Hun hadde på seg blå dongerikåpe, mørke bukser og blå og hvit genser, sier Kripos etterforsker Asbjørn Halvorsen.

Politiet vet ikke om Hedda var alene på utestedet Meieriet.

- Det er vanskelig å si når man står i en slik sammenstimling av mennesker.

Nå jobber politiet med video fra konserten som ble holdt på utestedet.

- Vi har ikke funnet noe på filmene foreløpig. Det har vært mye fokus på gruppene som holdt konsert, og ikke publikum, opplyses det.

Rektor ved skolen, Frode Hjort-Larsen, utelukker at det kan være noen av medelevene som står bak drapet:

- Elevene kjenner hverandre så godt og er så trygge på hverandre, at det uleukker jeg helt, sier Hjort-Larsen.

Ingen kobling

Borlaug bekrefter at politiet i kjølvannet av drapet på Hedda har fattet interesse for en uoppklart voldtektssak som fant sted i Sogndal for et par uker siden. Men etterforskningen så langt har ifølge lensmannen ikke gitt politiet mistanke om at det kan være en sammenheng mellom de to sakene.

Borlaug sier til NTB at politiet så langt heller ikke har grunnlag for å tro at drapet på Hedda kan kobles til noen av de tre andre drapene som er skjedd i Sogn og Fjordane de siste fire månedene.

DREPT: Hedda Karterudseter ble funnet delvis avkledd ved siden av senga si på folkehøyskolen.
REKTOR SETTER INN VAKTSELSKAP:</B> Rektor Frode Hjort-Larsen opplyste i dag at folkehøgskolen har leid inn et sikkerhetsselskap.
HER GIKK JENTA:</B> Politiet ber publikum om hjelp og vil gjerne komme i kontakt med folk som kan ha sett henne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media