Dobbeltgjenger-drapet:

Funnet død: - Ekstremt mystisk

En kvinne ble funnet drept i en bil i Tyskland. Nå er en kvinne som likner veldig på henne mistenkt for å ha forsøkt å forfalske sin egen død.

DØD: Ifølge en rekke tyske medier er dette den avdøde 23-åringen. Politiet har bekreftet at det er en 23 år gammel kvinne fra Algerie som er funnet død. Foto: Privat / Instagram
DØD: Ifølge en rekke tyske medier er dette den avdøde 23-åringen. Politiet har bekreftet at det er en 23 år gammel kvinne fra Algerie som er funnet død. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert

En ung kvinne ble tirsdag forrige uke funnet død i en Mercedes i byen Ingolstadt i den tyske delstaten Bayern.

Det var bileierens foreldre som først fant kvinnen, og siden det var mørkt og bilen var låst, antok de at det var datteren deres.

De varslet nødetatene. Politibetjentene som ankom stedet trodde også at det var bileieren som lå død i baksetet.

Det var det ikke.

Ifølge flere tyske medier, deriblant Bild og RTL, avslørte obduksjonen at den avdøde var en bekjent av bileieren, men at de to likner veldig på hverandre.

Kan ha vært kjærlighetsdrama

I tyske medier kalles drapet «dobbeltgjenger-drapet», og det ble i begynnelsen spekulert i om gjerningspersonen kunne ha tatt feil av de to kvinnene. Denne teorien avvises nå i flere tyske medier.

Bileieren og en mannlig venn av henne er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Ifølge RTL skal det heller dreie seg om et kjærlighetsdrama, hvor alle de involverte kjenner hverandre. Ifølge en bekjent av de siktede skal begge kvinnene ha hatt et godt øye til den nå drapssiktede mannen, «så eskalerte det».

SKYTER: Kvinnen i baksetet får av seg håndjernene i politibilen, så begynner hun å skyte. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Bild skriver også at bileieren er mistenkt for å ha forsøkt å forfalske sin egen død, i et forsøk på å komme seg unna ektemannen sin.

Etterlyser vitner

Politiets talsperson Andreas Aich har tidligere omtalt drapet som «ekstremt mystisk» og sagt at etterforskerne sitter med «mange, mange puslespillbiter» som skal settes sammen for å få et overordnet bilde.

I en pressemelding publisert mandag ettermiddag, skriver politiet i Bayern at DNA-undersøkelsene er kommet tilbake, og at de har bekreftet at avdøde er en 23 år gammel kvinne fra Algerie, som var meldt savnet fra sitt hjem i Heilbronn-distriktet.

- I samarbeid med politiet i Heilbronn, pågår en omfattende etterforskning av kretsen rundt offeret og de to mistenkte som nå sitter i varetekt, skriver politiet.

De ber videre vitner som var i området der bilen ble funnet tirsdag forrige uke, og som kan ha sett en mørk bil med Ingolstadt-skilter forlate området, om å kontakte nærmeste politistasjon.

Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at ingen av de involverte er i slekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer