Funnet død etter 24-timers blodbad

Østerrikeren som drepte fire ble funnet død på et hemmelig rom på gården.

FUNNET DØD: Politiet brukte lang tid på å finne liket av mannen etter at de stormet gården. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB Scanpix
FUNNET DØD: Politiet brukte lang tid på å finne liket av mannen etter at de stormet gården. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liket til den 55-årige østerrikeren som skal ha skutt tre politimenn og én ambulansearbeider er funnet forbrent i et hemmelig rom ved gården han forskanset seg på, ifølge lokale medier.

Først 24 timer etter at blodbadet startet fikk politiet kontroll på situasjonen. Det hele startet da personell fra elitestyrken EKO Cobra  skulle pågripe mannen, identifisert som Alois Huber, etter mistanke om krypskytting.

Han svarte med å stikke av i bilen han førte. Styrkene omringet mannen da han kjørte av veien, men han begynte å skyte.

En betjent ble truffet og hardt skadd. Deretter skjøt 55-åringen mot folk som kom til for å hjelpe. En ambulansearbeider fra Røde Kors ble drept og en politimann skadd, ifølge det nasjonale kringkastingsselskapet ORF.

Videre flyktet 55-åringen til fots og støtte på en veisperring. Én politimann ble skutt og drept og en annen tatt som gissel. Mannen flyktet med gisselet i en stjålet politibil og mot gårdsbruket hvor han forskanset seg.

Flere hundre politifolk med helikoptre og pansrede biler deltok i aksjonen. Huber åpnet flere ganger skudd mot styrkene, men det siste livstegnet ble oppfattet rundt klokka 17.30. Ved 21-tida stormet politiet gården og fant ham senere død.

Det tok flere timer å gjennomsøke gården etter at den var stormet, fordi den er stor og full av krinkelkroker. I tillegg måtte politiet fare forsiktig fram siden de ikke visste om mannen fortsatt var i live eller ikke, ifølge NTB.