Funnet død etter fest

Bare timer etter at ekteparet hadde vært på en bursdagsfest hos venner, ble kona (63) funnet død utenfor ekteparets bolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Ektemannen (74) er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og satt utover dagen og kvelden i går i avhør hos politiet i Frogn.

Det barnløse parets boligadresse i Drøbak var velkjent for politiet. Gjentatte ganger har det lokale lensmannskontoret måttet rykke ut pga. husbråk hos ekteparet, seinest 1. januar i år, og alltid i forbindelse med overdrevent alkoholinntak hos ektemannen.

Beruset mann

- Han har ikke tidligere skadet kvinnen fysisk, og gemyttene har alltid roet seg når vi har ankommet. Husbråket har oppstått i forbindelse med beruselse hos mannen. Kvinnen har aldri anmeldt ektemannen for disse forholdene, sier fungerende lensmann Thor Anders Aamodt i Frogn.

Det var ektemannen selv som ringte nødnummeret 112 rett før klokka 08 søndag morgen. Kort tid etter var både ambulanse og en politipatrulje fra Nesodden på plass. Gjenopplivingsforsøk på kvinnen var forgjeves, og hun ble konstatert død kort tid etter.

- Vi kan ikke si noe om dødsårsaken ennå. Først når obduksjonsrapporten foreligger, vil vi kunne si noe om dette. Seks åstedsgranskere, tre lokale og tre teknikere fra Kripos, gransket i går parets bolig og uteområdet rundt, opplyser Aamodt.

Kvinnen var mangeårig leder av vellet der de bodde og kjent som en stille, hjelpsom og hyggelig kvinne. Mannen beskrives som barne- og dyrekjær. De har begge jobbet innen serveringsbransjen i mange år.

Han skal i mange år ha drevet en egen kro i Drøbak.

Paret skal ha vært med og servert i Oslo Militære Samfund i forbindelse med kronprinsbryllupet for to år siden.

Naboer i det vesle boligfeltet forteller at det var kjent at kvinnen ved flere tidligere anledninger har ropt på hjelp, og at det skjedde når mannen inntok for mye alkohol.

Alvorlig syk

Kvinnen skal for ett års tid siden ha fått en alvorlig sykdomsdiagnose, som gikk hardt inn på ektemannen.

- Han var dypt fortvilet over konas sykdom, sier naboer til Dagbladet.

Den hjertesyke 74-åringen vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling i Ytre Follo tingrett. Ifølge politiadvokat Hilde Bøch er det fare for bevisforspillelse.

SIKRET SPOR: I hele går jobbet åstedsgranskere, tre lokale og tre fra Kripos, med å finkjemme ekteparets bolig og området utenfor. Den avdøde kvinnen ble funnet rett utenfor boligens inngangsparti.