Funnet død etter nyttårsfesten

Han gikk for å ta drosje sammen med vennene etter nyttårsfesten. Så ble han borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAMBLE(Dagbladet): Vennene fulgte den storstilte leteaksjonen på Riis i Bamble i går ettermiddag. Ingen visste hva som hadde skjedd med 19-åringen etter at han forlot nyttårsfesten ved 02-tida natt til i går. De fleste håpet i det lengste.

Men klokka 17 i går ettermiddag fant mannskaper på Røde Kors 19-åringen ved en skogsvei, bare et par hundre meter fra stedet der festen hadde vært.

Flere brast i gråt. Alle skjønte at alt håp var ute.

-  Han gikk ved totida om natta. Vi ante ikke at noe var galt før ettermiddagen etterpå, sier en som var på festen til Dagbladet minutter etter at sjokkmeldingen kom.

På vei hjem

Etter alt å dømme har 19-åringen valgt å gå på skogsbilveien for å ta en snarvei hjem. Han kom ikke lengre enn et par hundre meter før noe har skjedd.

-  Han forlot festen sammen med flere for å forsøke å få tak i drosje. Vennene har forklart at 19-åringen plutselig ble borte, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt.

Politiet gransket åstedet umiddelbart etter at unggutten ble funnet klokka 17 i går. En lege fra Sea-King-helikopteret undersøkte avdøde før tekniske eksperter kom til stedet. Åstedet ble sperret av.

FUNNET: 19-åringen var på fest sammen med en kameratgjeng. Han kom aldri hjem, og ble funnet død i går ettermiddag. Foto Torbjørn Berg
FUNNET: 19-åringen var på fest sammen med en kameratgjeng. Han kom aldri hjem, og ble funnet død i går ettermiddag. Foto Torbjørn Berg Vis mer

-  Vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Men rutinemessig blir alle undersøkelser foretatt, sier Jørgensen.

I dag blir avdøde sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo for å fastslå dødsårsaken. Etter det Dagbladet forstår er politiets teori at 19-åringen har frosset i hjel.

Kameratgjeng

19-åringen hadde vært på nyttårsfest sammen med en kameratgjeng i et privat lokale på Riis i Bamble. Det er en gammel bunkers som er bygd om til festlokale.