Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet død hjemme

FUNNET DØD: Fotomodellen og skuespilleren Margaux Hemingway ble mandag funnet død, 41 år gammel. Skuespillerinnen og fotomodellen Margaux Hemingway ble bare 41 år gammel. Mandag ble hun funnet død i sitt hjem i Santa Monica, California. Hun hadde etter alt å dømme vært død i flere dager da politiet brøt seg inn hos henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var venner av Ernest Hemingways vakre barnebarn som slo alarm, etter at hun ikke hadde gitt livstegn fra seg på flere dager. Politiet fant ingen tegn på at Margaux Hemingway hadde vært utsatt for en forbrytelse, og hun etterlot seg heller ikke noe selvmordsbudskap.

Ifølge TV-kanalen CNN skal dødsårsaken avklares ved hjelp av obduksjon i dag.

Ved siden av å være alkohol- og pillemisbruker, led Margaux Hemingway av bulimi og epilepsi.

Oppkalt etter vin

Margaux Hemingway var oppkalt etter sin eksentriske bestefars favorittvin, Chateau Margaux. Hun hadde sin glansperiode på midten av 70-tallet. Som 20-åring var hun verdens best betalte fotomodell, og i 1976 debuterte hun som skuespiller i den amerikanske voldtektsfilmen «Lipstick», sammen med lillesøsteren Mariel. Hennes siste film var «Cover Up», som hun spilte inn i 1993.

Men i skuespillerkarrieren kom Margaux alltid i skyggen av sin yngre søster Mariel (34), som gjorde suksess med filmer som «Manhattan» og «Superman IV»

Takket bestefar

Margaux Hemingway la aldri skjul på at hun kunne takke sin verdenskjente bestefar Ernest Hemingway for all rikdom og berømmelse, men hun utnyttet aldri hans navn.

Hun tålte ikke at noen snakket nedsettende om bestefaren. Det fikk en fransk forfatterinne erfare da hun kalt Ernest Hemingway en tredjerangs forfatter. Resultatet var en saftig blåveis på den franske, og to brukne negler på unge Margaux.

Nytt liv

I den siste tida virket det som om Margaux Hemingway hadde lagt om livsstilen. Hun førte et roligere liv og tok på seg nye arbeidsoppgaver. Blant annet leste hun kommentarene til et dyreprogram på fjernsyn, «The Wild Guide». Hun gikk lange turer i fjellene rundt Santa Monica, og hun trente regelmessig på et helsestudio i nærheten.

Men så ble hun altså funnet død, ganske nøyaktig 35 år etter at bestefaren Ernest tok sitt eget liv.