Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet død i brannruinene

Politiet tror det er mannen som bodde i huset. Og savnet 57-åring funnet sovende hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siste klokka 14.50 om boligbrannen i Blomsterdalen i Bergen: en mann er funnet død i brannruinene. Politiet har grunn til å tro at det er den 52 år gamle mannen som bodde i huset, opplyser lensmann Norvald Visnes i Fana til Dagbladet.

Tidligere i ettermiddag ble den andre av de savnede funnet i god behold. Den 57 år gamle mannen som var på besøk i huset i går kveld ,ble funnet sovende i sin egen bolig.

Etter flere timers lokalisering av personer som kunne ha vært i huset, var politiet i 12-tiden  sikre på at det ikke kan ha vært andre enn de to mennene i huset da brannen startet. En drøy time seinere ble den ene funnet på egen bopel.

To biler som sto parkert utenfor det totalskadde huset, tilhører de to  mennene, som begge var registrert som savnet i flere timer. 

Farlig etterforskning

Ved 11.45-tiden kunne brannmannskapene eller politiet fortsatt ikke gå inn i brannruinene

av hensyn til egen sikkerhet. En kran måtte først fjerne takkonstruksjoner og en brannmur.  

Brannen i huset i Espelandsvegen i Blomsterdalen  i Bergen var under kontroll ved 08-tiden. Huset er totalskadd, og brannvesenet driver etterslokking. Meldingen om brannen kom like før klokka 06. Brannmannskapene var på stedet 06.08, men allerede da var huset så overtent at det ikke var mulig å gå inn for å søke etter mennesker.

 SISTE: EN SAVNET: 
Savnet-tallene etter brannen i Blomsterdalen i Bergen har svinget i hele dag fordi det har vært uklart hvem som bor i huset - og fordi ingen som kunne ha vært der har svart på telefonen. I ettermiddag er alle sjekket ut av saken med unntak av en 52 år gammel mann som har fast adresse i huset. Han fryktes omkommet. Foto: Leif Stang.
SISTE: EN SAVNET: Savnet-tallene etter brannen i Blomsterdalen i Bergen har svinget i hele dag fordi det har vært uklart hvem som bor i huset - og fordi ingen som kunne ha vært der har svart på telefonen. I ettermiddag er alle sjekket ut av saken med unntak av en 52 år gammel mann som har fast adresse i huset. Han fryktes omkommet. Foto: Leif Stang. Vis mer

Den totalskadde eneboligen ligger noen hundre meter fra nærmeste nabo.

Forvirring om beboere

Politiet håpet at beboerne har reist bort i romjula. Tre personer er registrert på adressen i folkeregisteret, og de første timene var det ikke svar på noen mobiltelefonene de tre beboerne er registrert med.

- Vi har etterhvert kommet  i kontakt med en 20 år gammel kvinne som sto registrert på denne adressen i Espelandsvegen. Det visste seg at hun hadde flyttet derfra for en god stund siden.

- Den tredje, en mann fra Latvia, har heller ikke vært i huset på en god stund. Vi har fått høre at han er i hjemlandet, sier lensmann Norvald Visnes.  

image: Funnet  død i brannruinene

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!