Funnet død i Sør-Afrika

Den savnede forretningsmannen Kjetil Moe (65) er funnet død i Sør-Afrika. Moe har vært savnet siden september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede forretningsmannen og mangemillionæren Kjetil Moe fra Gjerstad i Aust-Agder er funnet død i Pretoria i Sør-Afrika, opplyser lensmannen i Gjerstad til NRK.

Moes familie har vært i Pretoria og identifisert den savnede nordmannen ut ifra fotografier, ifølge NTB.

Det viser seg at Kjetil Moe ble funnet død i slutten av september i fjor og kremert 25. november.

Det er foreløpig ukjent om han døde som følge av en kriminell handling.

Slo alarm

Moe etterlater seg kone og tre voksne barn - to døtre og en sønn.

Moe kom til Johannesburg fredag 24. september i fjor. Han sjekketinn på Best Western Hotel, men byttet til City Lodge Airport Hotel tre dager seinere.

Hotellet ligger i området Edel Bail i distriktet Kempton Park ved Johannesburg International Airport, og blir beskrevet som et av de tryggeste områdene i Johannesburg.

28. september skulle Moe møte sine forretningsforbindelser fra byen Brits, hundre kilometer fra Johannesburg.

På formiddagen ringte forretningsforbindelsene til hotellet for å avtale når de skulle plukke opp Moe for å kjøre ham til Brits. De fikk ikke svar. Da de ikke fikk tak i ham dagen etter, slo de alarm. På hotellrommet fant hotellbetjeningen Moes lommebok, kredittkort, identitetskort, mobiltelefon, jakke og flybillett.

Mafia

Han siste registrerte telefonsamtale var til en mobiltelefon med kontantkort, en telefon politiet ikke kan spore opp.

Moe ble etterlyst gjennom Interpol og sørafrikanske medier. Men politiet mottok ingen tips eller pengekrav.

Etterforskningen avdekket seinere at mangemillionæren Moe hadde kontakt med det sørafrikansk politi beskriver som nigeriansk mafia.

- Vi har lagt vår etterforskning på is, og trekker oss ut av saken. Det er så mye som tyder på at Moe har blitt utsatt for noe kriminelt, og vi overlater nå vårt materiale til politiet. Kriminalsaker er deres oppgave, sa privatetterforsker Ola Thune til Dagbladet 13. oktober i fjor.

Var en helt

Kjetil Moe ble landskjent i Norge da han 27. februar 1979 overmannet en kaprer på Aeroflots flight 212 fra Oslo til Moskva. Før mellomlanding på Arlanda i Stockholm tente en kvinne på gulvet i kabinen. Passasjerene overmannet henne, men kort tid seinere sto en mann i cockpiten. I den ene hånda holdt han en lighter, i den andre en flaske bensin, en såkalt molotovcocktail. Han truet med å sette fyr på cockpiten.

- Det eneste jeg kunne gjøre var å stanse mannen. Jeg styrtet fram og kastet meg over ham idet han skulle tenne på. Sammen med purseren holdt jeg ham nede til flyet landet og politiet styrtet inn i flyet, sa Moe til Dagbladet den gang.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med mer om denne saken

BEGRAVET: Forretningsmannen Kjetil Moe ble begravet i september. Nå er han funnet av politiet.