Annenpilot falt fra fly:

Funnet død i tre - mysteriet løst

Plutselig hørte familien et høyt dunk fra hagen. Nå er konklusjonen klar.

FUNNET I HAGE: Annenpilot Charles Hew Crooks forsvant plutselig fra flyets bakluke. Foto: Handout
FUNNET I HAGE: Annenpilot Charles Hew Crooks forsvant plutselig fra flyets bakluke. Foto: Handout Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29. juli mottok Raleigh-Durham flyplass i Nord-Carolina en nødmelding fra et lite lastefly.

Piloten om bord ba om å foreta en nødlanding etter å ha hatt et problem med landingshjulet. Flyet «landet» rundt klokka 14.40 og piloten fikk lettere skader, meldte NBC-eide nyhetsmediet WRAL.

Men det var en person som manglet: Annenpiloten.

NØDLANDING: Det var på den amerikanske flyplassen Raleigh-Durham at piloten måtte nødlande et lite lastefly. Bilde er ikke tatt i forbindelse med hendelsen. Foto: AP Photo/Gerry Broome
NØDLANDING: Det var på den amerikanske flyplassen Raleigh-Durham at piloten måtte nødlande et lite lastefly. Bilde er ikke tatt i forbindelse med hendelsen. Foto: AP Photo/Gerry Broome Vis mer

Funnet i et tre

Mens det lille tomotors lasteflyet var på vei inn mot flyplassens landingsstripe, hørte en familie i nærliggende Fuquay-Varina plutselig et høyt dunk.

Dagen etter ble piloten funnet oppe i trærne i bakgården. Mannen ble erklært død på stedet.

Politiet bekreftet på Facebook at det var flyets annenpilot Charles Hew Crooks (23) som ble funnet død i hagen - uten fallskjerm.

Crooks og førstepiloten var de eneste om bord på flyet da hendelsen inntraff.

- Ulykke

Det var lenge usikkert om 23-åringen hoppet ut av egen vilje, eller om han falt ut. Ifølge flysporingstjenesten ADS-B Exchang, var flyet omtrent 1 173 meter over bakken da hendelsen inntraff.

Nå har imidlertid obduksjonsrapporten konkludert med fallet var en ulykke. Det melder NBC News, som har fått innsyn i rapporten signert rettsmedisineren i Nord-Carolina.

23-åringen hadde verken alkohol eller rusmidler i blodet, ifølge legerapporten. Det ble heller ikke oppdaget sykdom som kunne ha forårsaket fallet.

- De fløy med den bakre rampen åpen for å få ventilasjon. Flyet møtte moderat turbulens, står det i hendelsesrapporten fra National Transportation Safety Board, gjengitt av NBC News.

- På et tidspunkt åpnet den avdøde et vindu i cockpiten for å ventilere og muligens kaste opp. Litt seinere fortalte han piloten at han følte seg dårlig og ba om unnskyldning. Deretter forlot han cockpiten og gikk mot den åpne bakrampen, heter det i rapporten.

Elsket å fly

Crooks hadde jobbet som flyinstruktør i over et år, og var sertifisert til å fly under de fleste forhold.

Ifølge 23-åringens far, Hew Crooks, hadde sønnen i mange år jobbet hardt for å bli pilot. Drømmen var å jobbe innen luftfart.

- Han ville ikke byttet bort livet sitt med noen andre. Han elsket det han drev med, sa faren til nyhetsmediet WRAL i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer